Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IFK tarjosi täystyrmayksen Espoon liiga-avauksessa

Punapaitojen ykkösketju mässäili maaleilla ja pisteillä, kun Blues meni nurin

Urheilu
 
Huippuhetket: Blues - HIFK
Huippuhetket: Blues - HIFK
Vierailijat olivat hallitseva osapuoli läpi ottelun, mikä näkyi myös tulostaululla. HIFK iski pari todella komeaa osumaa, saaden Blues-puolustuksen näyttämään melko uniselta.
Blues 1 HIFK 6

 

Punainen oli vahvasti valttia Espoossa, kun Helsingin IFK kävi hakemassa jääkiekon liiga-avauksessa tylyn 6–1-voiton Bluesista.

Ottelu ratkesi ensimmäisessä erässä, viimeistään toisessa. Erikoisinta oli, että alussa IFK sai vain pari paikkaa ja teki niistä molemmista maalin.

Harva toipuu tolpilleen, kun tulee näin tyrmätyksi alussa, eikä siihen pystynyt Blueskaan.

Avauserä oli juuri ohittanut puolivälin, kun Tomas Zaborsky teki 0–2. Sitä ennen Juuso Puustinen oli ohjannut Mika Partasen nätistä syötöstä IFK:n kauden ensimmäisen maalin.

"Kyllä oli aika upea aloitus tälle kaudelle. Tästä on hyvä jatkaa", Puustinen sanoi. "Muutenkin oli hyvä fiilis hallissa, paljon punaista."

Toisessa erässä ajassa 35.39 Joonas Rask laukoi pitkän karusellihyökkäyksen päätteeksi 0–3. Rask teki vielä IFK:n viidennen maalin ja löi viimeisen iskun hämmentyneeseen kotijoukkueeseen.

"Kyllä me hyvällä prosentilla tehtiin ja monelle jätkälle tuli onnistumisia. Se on aina tärkeää", Rask sanoi.

Patukkamainen Rask pelasi samassa ketjussa Teemu Ramstedtin ja Zaborskyn kanssa. Kolmikon yhteenlasketut numerot olivat komeat: Rask 2+0, Ramstedt 0+3 ja Zaborsky 1+2.

Ei ole ihan jokailtaista takoa kahdeksan pisteen ilta nykykiekkoilussa.

Blues voitti viime kaudella kotiottelunsa, ja Espoon taika oli venynyt lähes kymmenen ottelun mittaiseksi. Nyt pitkä tappiosarja katkesi joka tapauksessa.

"Ei se ikinä helppoa ole, vaikka se siltä näyttääkin", Rask sanoi Blues-kammon ravistelusta. "Aina tehdään niska limassa hommia joka ilta."

Blues sijoittui IFK:ta ylemmäs viime keväänä ja pelasi vahvasti paikallisotteluissa kotonaan.

"Viime vuonna oli tosiaan vaikeaa. Kyllä ne tuolla meidänkin hallissa pelasivat hyvin", Rask myönsi.

Ottelu ei ollut ensimmäisessä erässä eikä vielä toisessakaan niin vahvasti IFK:n näpeissä, että Blues olisi näyttänyt juniorijoukkueelta.

Kolmannen erän alussa, Arttu Luttisen tehtyä 0–4 pitkän ja jauhavan hyökkäyksen päätteeksi, Blues vajosi jään pintaan.

IFK pystyi rakentelemaan paljon enemmän pitkiä ja jauhavia hyökkäyksiä kuin Blues.

Peräti kolme maalia tuli tällaisten kuvioiden jälkeen, ja paria sai kippari Kim Hirschovits katsella lähietäisyydeltä.

"Pelattiin kauden huonoin peli sarja-avauksessa", Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho sanoi. "Rehellisesti sanottuna surkea suoritus jokaisella tasolla."

Pelin avaamisessa erot näkyivät kaikkein räikeimmin. Bluesin näppärät ja vähän liikaa kiekosta tykkäävät puolustajat hidastelivat sen verran, että peli puuroutui omaan päähän.

Puolustajat eivät saaneet hyökkäyksiä liikkeelle, ja sekin vaikutti, kun IFK taklasi sellaisella innolla kuin säännöt sallivat.

"Paremmin ei voisi alkaa. Me pelattiin hyvä peli, ja jos tuli pahoja paikkoja, [ Ville ] Husso hoiti maalilla loput", Puustinen sanoi.

IFK kohtaa Rauman Lukon lauantaina kotihallissaan.

Juhani Niiranen HS
Joonas Rask juhlii maaliaan kontillaan ja Tomas Zaborsky pystyssä. Bluesin kapteeni Kim Hirschovits pitää seuraa maalivahti Christian Engstrandille.
Joonas Rask juhlii maaliaan kontillaan ja Tomas Zaborsky pystyssä. Bluesin kapteeni Kim Hirschovits pitää seuraa maalivahti Christian Engstrandille.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!