Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Susijengi nautti auringosta

Petteri Koponen sanoo, että Serbiaa on turha pelätä

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Sasu Salin ja Petteri Koponen (takana) nautiskelivat lämpimästä syysillasta Lillessä.
Sasu Salin ja Petteri Koponen (takana) nautiskelivat lämpimästä syysillasta Lillessä. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen miesten koripallomaajoukkue vietti eilen perjantaina välipäivää lajin EM-kisoissa Lillessä.

Päivän ohjelmassa oli kaksi vapaaehtoista harjoitusta, ja illalla joukkue kokoontui majapaikkansa uima-altaalle ja puistoon.

Artikkeliin liittyvät

"On kivaa nauttia auringosta. Kohta alkaa taas pitkä komennus Venäjällä, siellä ei aurinko juuri paista", totesi takamies Petteri Koponen, joka pelaa moskovalaisessa Himki-joukkueessa.

"Hyvä totutella aurinkoon. Meillä sitä riittää", sanoi puolestaan Sasu Salin, jonka työnantaja on Espanjan pääsarjassa pelaava Gran Canaria.

Suomi matkusti Montpellieristä perjantaina vastaisena yönä Lilleen. Charter-koneessa olivat myös Puolan ja Israelin joukkueet.

Isäntämaa Ranska siirtyi tuhannen kilometrin matkan omia teitään paikkakunnalta toisella. Ranskalaiset myös asuvat hulppeammin kuin Suomi ja kumppanit, jotka on majoitettu kaksikerroksiseen, amerikkalaistyyliseen motelliin.

Vaikka Susijengi otti illansuussa rennosti, jokaisella oli mielessään päätehtävä. Suomi kohtaa pudotuspelien avausottelussaan sunnuntaina kivikovan Serbian, joka on turnauksen mestarisuosikki.

Vapaapäivä ei sujunut lorviessa. Perjantaina ensimmäisiin vapaaehtoisiin treeneihin osallistui jokainen pelaaja. Toisissa harjoituksissa osallistumisprosentti oli 75.

"Turnauksessa on tiivis tahti. On kiva viettää yksi ilta leedinä [vapaana]", Koponen sanoi silmät sirrillään.

Niin hän kuin Salinkin tietävät ja myöntävät Serbian ylivoimaisen suosikkiaseman Suomea vastaan.

"Meidän on silti ihan turhaa lähteä peliin pelkäämään. Kaikki paineet ovat Serbialla. Jos olemme lopussa sen lähituntumassa, mitä vain voi tapahtua", Koponen totesi.

Takamies-laituri Salin korosti puolustuksen merkitystä. Jos se toimii, niin hänen mukaansa heittokin todennäköisesti kulkee.

Yhdysvaltojen ja Suomen passit omistava Erik Murphy ei ymmärrä alistumispuheita ja jatkuvaa pärinää Serbian ylivoimasta.

"Voittomme on tietysti mahdollinen. Siksi lähdemme pelaamaan. Voitto ei tietenkään tule helposti, mutta se on mahdollinen", Murphy sanoi.

Hän joutui Puola-ottelusta sivuun varhaisessa vaiheessa viiden virheen takia. 208-senttinen peluri oli tuomioista kuuma kuin hellankoukku.

"Neljäs ja viides virhe olivat ihan käsittämättömiä. Tämän mielipiteen jakaa kanssani moni. Olin raivona, kun en enää voinut auttaa joukkuettani."

Serbia-pelissä Murphyn on oltava tehokkaimmillaan ja pysyttävä pelissä alusta loppuun.

Jarmo Färdig HS
Lille

Erik Murphy on Suomen avainmiehiä turnauksessa ja tulevassa Serbia-ottelussa.
Erik Murphy on Suomen avainmiehiä turnauksessa ja tulevassa Serbia-ottelussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!