Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roostersin dynastia ei murentunut vieläkään

Urheilu
 
Aku Häyrynen Lehtikuva
Micah Brown
Micah Brown Kuva: Aku Häyrynen Lehtikuva

Helsinkiläisjoukkueet ovat tottuneet juhlimaan Suomen mestaruutta Sonera-stadionilla.

Lauantai-iltana juhlintavuorossa HJK:n kotistadionilla oli Roosters, joka kaatoi Vaahteraliigan finaalissa Seinäjoen Crocodilesin 45–31 (17–17). Roostersin pelaajat pääsivät nostelemaan Vaahteramaljaa jo neljättä kertaa peräkkäin.

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala ei ole ikinä hävinnyt Vaahteramalja-nimellä kulkevaa loppuottelua. Myös hänelle mestaruus oli neljäs putkeen.

"Voittaminen on aina yhtä hienoa. Tämä oli työvoitto", Hakala hekumoi ottelun jälkeen ja viittasi hankalasti sujuneeseen alkukauteen.

Helsinkiläiset ratkaisivat ottelun toisella puoliajalla. Crocodiles siirtyi puoliajan alkajaisiksi 24–17-johtoon. Sen jälkeen ottelu oli kuitenkin "Kukkojen" juhlaa.

Runkosarjan voittanut Crocodiles menetti pallon kahdesti peräkkäin hyökkäyksessään, ja Roosters kiitti molemmilla kerroilla sekä touchdown- että potkumaaleilla.

"Hyökkäyksemme oli loistava. Se ratkaisi pelin", Hakala hehkutti.

Ottelun ratkaisuhahmoiksi nousivat helsinkiläisten jenkkivahvistukset. Pelinrakentaja Micah Brown nakutti syöttöjä yhtä avauspuoliskon karmaisevaa harhasyöttöä lukuun ottamatta tarkasti.

Keskushyökkääjä Jaycen Spears eteni pallon kanssa nopeasti kuin luotijuna ja oli liukas kuin saippua. Hänet valittiin myös Vaahteramaljan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

"Ottelu oli hermoja raastava", suurin sankari kuvasi.

Brown pokkasi jo vuoden toisen mestaruutensa. Hän liittyi Roostersiin kesken kauden voitettuaan ensin Puolan mestaruuden.

Myös Crocodilesille kohtalo on tuttu. Seinäjokelaiset ovat olleet viimeisen kymmenen vuoden aikana loppuottelussa viidesti. Jokaisella kerralla joukkue on jäänyt hopealle. Ainakin Vaahteramaljan jälkeen krokotiilin kyyneleet ovat yleensä kaikkea muuta kuin teeskenneltyjä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?