Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sotkamon konkarit onnistuivat

Toni Kohonen ja Jani Komulainen kurittivat Vimpeliä Saarikentällä

Urheilu
 
Timo Aalto Lehtikuva
Sotkamon lukkari Toni Kohonen pelasi hyvän ottelun. Vimpelin Severi Lassila ja hänen joukkuetoverinsa jäivät altavastaajiksi kolmannessa loppuottelussa.
Sotkamon lukkari Toni Kohonen pelasi hyvän ottelun. Vimpelin Severi Lassila ja hänen joukkuetoverinsa jäivät altavastaajiksi kolmannessa loppuottelussa. Kuva: Timo Aalto Lehtikuva
Vimpeli 0 Sotkamo 2 Voitot 1–2

Kokeneet Toni Kohonen ja Jani Komulainen nousivat iltapäivän hahmoiksi lauantaina Vimpelissä, kun Sotkamon Jymy kukisti Vimpelin Vedon toisen kerran miesten Superpesiksen loppuottelusarjassa.

Yli 4 000 katsojaa nautti hyvästä lajiviihteestä Saarikentällä ja näki vierailijan vakuuttavan näytöksen sekä sisä- että ulkopelissä. Sotkamo voitti 2–0, ja jaksot päättyivät 6–4 ja 6–2.

Tulos merkitsi sitä, että titteli on ensimmäisen kerran katkolla tänään sunnuntaina Sotkamossa.

"Joukkue näytti vahvuutensa ja kyntensä. Tiesimme, että vastassa on kesän kovin vierasyleisö", totesi Sotkamon pelinjohtaja Mikko Korhonen Nelonen Pro 1:n tv-haastattelussa.

Kainuun mahtijoukkue näytti, että se osaa kotiuttaa sekä kovilla että lyhyillä lyönneillä.

Janne Mäkelä löi Vimpelin 1–0-johtoon avausjaksolla, mutta sen jälkeen alkoi Sotkamon show. Ensin Niko Korhonen täräytti kakkosluukusta läpi. Niilo Piiponniemi hölkkäsi kotiin, ja Korhonen kiersi kunnarin.

Sitten tuli Komulaisen vuoro. Hän löi ajotilanteessa täydellisen yhden juoksun lyönnin, mutta vähän yllättäen pallo painuikin Vimpelin kolmoskopparin Henri Puputin ulottumattomiin. Jakso oli käytännössä taputeltu, vaikka Vimpeli kehitti vielä jakson loppuun kelvollisen kirin.

"Saimme vastustajan aseet käyttöön", sanoi Komulainen HS:lle ja viittasi siihen, että yleensä Saarikentällä on totuttu näkemään Vimpelin näyttäviä läpilyöntejä.

Sotkamolle tuli kaikkiaan kolme kunnaria. Antti Hartikainen löi toisella jaksolla kunnarin tyhjään kenttään.

"Hartikaisen lyönti oli ohittamaton", sanoi Komulainen joukkuetoverinsa onnistumisesta.

Komulaisella on koossa yksitoista mestaruutta. Tusinan täyttymistä hän pääsee yrittämään tänään sunnuntaina.

"Meillä on kaksi ottelupalloa käytössä ja yli 4 000 kainuulaisen tuki takanamme. Ne ovat hyvät lähtökohdat sunnuntaiksi", mietti Komulainen.

Lukkari Toni Kohonen oli lautasen ääressä elementissään. Sisäpelissäkin hän onnistui, sillä saldoksi tuli kaksi lyötyä ja yksi tuotu juoksu.

"Ulkopelimme oli koko ajan hyvää. Tiesimme vastustajan vaarallisimmat pelaajat, mutta olimme hereillä", sanoi Kohonen tv-haastattelussa.

Sarja on sunnuntaina katkolla, mutta Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki lupasi vielä kunnon taistelua.

"Luovuttaminen ei tule mieleen kenellekään", sanoi Kivimäki.

 

Nelonen Pro 2 näyttää tänään Sotkamon ja Vimpelin neljännen loppuottelun suorana alkaen kello 16.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!