Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ogier murskaluvuin maailmanmestari

Latvala on yhä tiukasti kiinni rallin MM-sarjan kakkostilasta

Urheilu
 
Miika Wuorela

Ranskan Sébastien Ogier varmisti Australian MM-rallin voitollaan maailmanmestaruuden. Kaudesta on jäljellä vielä kolme rallia. Tallikaveri Jari-Matti Latvala kiristi kisan kakkoseksi ja säilytti otteensa hopeasta.

Väsynyt, onnellinen, turhautunut. Kaikkea sitä oli uransa kolmannen rallin maailmanmestaruuden varmistanut Ogier. Irtosoran peittämien erikoiskokeiden piti olla myrkkyä Ogierille. Ne olivatkin, mutta niin vain Ogier runnoi tiensä ainoaan tyydyttävään tavoitteeseensa: osakilpailuvoittoon.

"Mahdollisuuksiini voittaa tämä ralli ei varmasti uskonut kukaan. Ennakkotutustumisessa se tuntui aivan mahdottomalta ajatukselta. Tietysti yritämme aina kovaa, mutta nyt vielä enemmän", Ogier vahvisti.

Kolme maailmanmestaruutta peräjälkeen on kovan tason saavutus. Ogier ei halua laittaa pokaalejaan järjestykseen, mutta myöntää että jokaisella on oma tärkeä roolinsa.

"Ensimmäinen mestaruus aiheutti tietysti voimakkaimmat tuntemukset, koska sen eteen taisteltiin monta vuotta. Toinen oli osoitus, ettei mestaruuden voittaminen ollut sattumaa, ja tämä kolmas on hyvä jatko sarjalle".

Jari-Matti Latvala taisteli vielä sunnuntaiaamuna rallin voitosta.

Kahden päivän lakaisu-urakan jälkeen tasavertaisen lähtöpaikan saanut tallikaveri Ogier ei kuitenkaan ollut yllätettävissä, vaan mies hivuttautui sekunti sekunnilta kauemmaksi Latvalasta.

Ralleihin kuuluvat aikaiset aamut, eikä Latvala ole tuolloin vielä parhaimmillaan. Ogier osaa iskeä juuri suomalaisen heikkoina hetkinä, ja niin kävi myös tällä kertaa.

Erot erikoiskokeilla olivat varsin minimaaliset, mutta riittävät. Latvala hävisi tallikaverilleen lopulta 12,3 sekuntia.

"Kipinää puuttui. En saanut itsestäni aamuisin tarpeeksi irti. Harmittaa, etten pystynyt taistelemaan voitosta", Latvala sanoi apeana.

Miika Wuorela
Coffs Harbour

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?