Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puputti nosti Vimpelin peliin

Miesten pesäpallomestaruus ratkeaa vasta ensi lauantaina

Urheilu
 
Lauri Heino
Henri Puputista tuli neljännen loppuottelun hahmo. Hän iski toisella jaksolla takaa läpi ja vauhditti joukkueensa voittoon.
Henri Puputista tuli neljännen loppuottelun hahmo. Hän iski toisella jaksolla takaa läpi ja vauhditti joukkueensa voittoon. Kuva: Lauri Heino
Sotkamo 1 Vimpeli s. 2 Voitot 2–2

Vimpelin Vedon Henri Puputin läpilyönti ja paikallisen pallopojan virhe nousivat keskeiseen osaan miesten Superpesiksen neljännessä loppuottelussa sunnuntaina Sotkamossa.

Väki Hiukan hulppealla stadionilla piti meteliä, nautti upeasta syyssäästä ja odotti, että mestaruutta puolustava Sotkamon Jymy marssii viidenteen peräkkäiseen täysosumaan, mutta toisin kävi.

Sotkamon kapteeni Jani Komulainen vauhditti joukkueensa avausjaksolla 4–0-voittoon. Vimpeli vei toisen 5–1 ja sai supervuoroparissa voittojuoksun, kun Antti Hartikaisen heitto sujahti ohi kolmospesän.

Teemu Isoketo paineli kakkospesästä kolmosen kautta kotiin. Tämä riitti, sillä Sotkamon pelinrakentelu supervuoroparissa pätki pahasti.

"Yksi lyönti näytteli isoa roolia, mutta lopputulosta pitää kunnioittaa", totesi Sotkamon pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Ilta-aurinko laski myöhään, mutta vimpeliläisille se tuntui paistavan vielä pitkälle. Ilmeet ja tunnelmat olivat iloiset, kun kauden huipentuma siirtyi viidenteen ja ratkaisevaan otteluun. Se pelataan ensi lauantaina Vimpelin legendaarisella Saarikentällä.

"Toivotaan, että saari pysyy pinnalla", lohkaisi Puputti ja viittasi siihen, että väkeä voi tulla katsomot täyteen.

Vimpelin takaa-ajo alkoi vasta toisen jakson kolmannessa vuoroparissa. Joukkueensa kippari Henri Puputti löi ajotilanteessa lujaa keskeltä läpi. Ensin tuli kaksi juoksua, mutta tilanne muuttui, kun kävi ilmi, että pallopoika oli pysäyttänyt pallon.

Otteluvalvoja Tapani Pekkarinen oli tilanteen tasalla ja vinkkasi asiasta pelituomari Peter Laitiolle. Tuomio muuttui: tuli kolme tavallista juoksua ja Puputille kunnari ja mahdollisuus tuplajuoksuun.

Kun Janne Mäkelä iski vielä Puputin kotipesään, Veto johti hetkessä 5–0. Sotkamosta ei ollut enää kunnon kirin aloittajaksi.

"Olen ylpeä joukkueestani. Se on sitkeä ja jaksaa uskoa omaan tekemiseensä", sanoi Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Kivimäki muistutti, että lähtökohdat lauantain takaiskun jälkeen eivät olleet helpot.

"Olen tyytyväisen siihen, että pystyimme pelaamaan rohkeaa ulkopeliä supervuoroparissa."

Kivimäki odottaa ensi lauantain mittelö malttamattomana.

"On tulossa mielenkiintoisia aikoja. Tuhansia ihmisiä ja paikkana Saarikenttä – voiko urheilulta paljon hienompia paikkoja toivoa", tunnelmoi Kivimäki.

 

Miesten viides ja ratkaiseva loppuottelu Vimpeli–Sotkamo pelataan ensi lauantaina (13. 9.) kello 16. Nelonen Pro näyttää ottelun suorana.

Antti Nieminen HS
Sotkamo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!