Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pennettan uralle hieno huipennus ja lopetus

Kokenut italialainen valtasi US Openin, ja ilmoitti vetäytyvänsä ammattilaiskentiltä

Urheilu
 
Mike Segar Reuters
Harvinainen tilanne. Italialaiset juhlivat grand slamissa. Roberta Vinci (vas.) järjesti turnauksen suurimman yllätyksen, Flavia Pennetta vei pokaalin.
Harvinainen tilanne. Italialaiset juhlivat grand slamissa. Roberta Vinci (vas.) järjesti turnauksen suurimman yllätyksen, Flavia Pennetta vei pokaalin. Kuva: Mike Segar Reuters

Italialainen Flavia Pennetta juhli tenniksen US Openissa juuri siellä, missä Serena Williamsin olisi pitänyt olla.

Ei riitä, että Pennetta voitti kauden viimeisen grand slam -turnauksen Arthur Ashe -stadionilla New Yorkissa, hän varasti koko myöhäisen lauantai-illan show'n.

Artikkeliin liittyvät

Yleensä voittaja ilmoittaa kiitospuheessaan, että ensi vuonna nähdään. Pennetta sanoi, että tämä oli tässä. Ura päättyy tähän. Yksi grand slam -turnaus on nyt voitettu uralla eikä uusia tule. Pari kisaa odottaa syksyn edetessä, mutta ei enempää.

"Välillä kilpaileminen tuntuu vaikealta. Se on tärkeä syy", Pennetta, 33, sanoi lopettamisestaan Reutersin mukaan.

Pennetta kukisti italialaisessa loppuottelussa ystävänsä Roberta Vincin 7–6 (4), 6–2. Vinci oli ammentanut itsensä tyhjiin päivää aikaisemmin voittamalla Williamsin kolmessa erässä.

Välierän Vinciä vastaan piti olla Williamsille iltapäiväkävely, mutta siitä tulikin painajainen. Unelma neljän suuren turnauksen voittamisesta kalenterivuonna murskaantui yhteen tennishistorian suurimpaan yllätykseen.

Se ei enää ollut yllätys, että Pennetta peittosi Vincin. Finaalipari sen sijaan ylitti odottamattomuudessaan kaikki rajat.

Koko naisten kaksinpeli US Openissa oli yhtä yllätyksestä toiseen juoksemista. Kymmenestä parhaasta pelaajasta vain kolme eteni 32 joukkoon.

"Jos et taistele joka viikko samalla lailla kuin tein tänään, tulee vaikeuksia. Tuntuu, ettei minulla ole enää siihen vaadittavaa voimaa", Pennetta sanoi.

Vaikka sijoitetut joutuivat sivuun ja aurinkovarjojen suojaan pitkin kaksiviikkoista US Openia, oli Pennetta yksi epätodennäköisimmistä voittajaehdokkaista.

Viimeisen viiden vuoden aikana Pennetta oli voittanut vain yhden WTA-turnauksen. Koskaan ennen hän ei ollut selviytynyt missään grand slam -turnauksessa loppuotteluun.

"Siksi tämä on täydellinen hetki", Pennetta sanoi. "Päätös oli vaikea, mutta olen onnellinen, että tein sen. Olen ylpeä itsestäni."

Pennetta lopettaa kirjaimellisesti huipulla. Hän lähti New Yorkiin 26:nneksi sijoitettuna. Hänen uransa korkein WTA-rankkaus on ollut kymmenen, mutta maanantaina hän nousee sijalle kahdeksan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?