Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Susijengi tarvitsee korinaluskörmyn – höyhensarjalaisilla ei menestys parane

Koripallomaajoukkue tarvitsee isoja pelaajia, jos se haluaa nousta seuraavalle tasolle

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Serbien Miroslav Raduljica teki pahaa jälkeä Suomen korilla. Tässä Petteri Koponen ei pysty estämään korintekoa.
Serbien Miroslav Raduljica teki pahaa jälkeä Suomen korilla. Tässä Petteri Koponen ei pysty estämään korintekoa. Kuva: Vesa Koivunen
Lille. Suomen miesten urakka koripallon EM-kisoissa päättyi pudotuspelitappioon Serbiaa vastaan. 13 pisteen häviö ei ole häpeä, sillä vastassa oli viime syksyn MM-kakkonen ja joukkue, joka ei ole Ranskan EM-kisoissa hävinnyt vielä kertaakaan.

Suomi oli erinomainen avausneljänneksellä, hyvä toisella, taisteli vielä kolmannella ja oli vastaantulija neljännellä kymmenminuuttisella.

Sinnittely oli kunnioitettavaa, mutta koripallo on materiaalipeli. Serbialta löytyi laatupelaajia joka postille, Suomella tilanne on toinen.

Susijengi hävisi taistelun jatkopaikasta korin alla, nimenomaan oman korinsa alla, missä Serbian Miroslav Raduljica teki, mtä tahtoi. 213-senttinen järkäle siirteli suomalaisia vartijoitaan kuin hyöheniä, nosti lähituntumasta 22 pistettä ja upotti kuudesta vapaaheitostaan viisi.

Välillä tuntui, että suomalaiset eivät olisi saaneet Raduljicaa siirtymään tontiltaan edes maansiirtokoneella.

Suomen miesten koripallomaajoukkue pelasi kolmannen kerran peräkkäin EM-kisoissa. Se sijoittuu sijoille 916.

Tulos oli nykyryhmälle hyvä ja maksimi. Suomen pisimmät pelaajat ovat yhtä lukuun ottamatta alle 210-senttisiä. Lisäksi he ovat painoltaan hyöhensarjalaisia vastustajien korinaluspelaajiin verrattuna.

Jos Suomi ei saa taitavia ja isoja miehiä ryhmäänsä, nykyistä parempaa menestystä voi toivoa, mutta se on turhaa.

Ranskan EM-joukkueessa oli mukana 211-senttinen Joonas Cavén. Laituri on tälle tasolle vielä raakile ja ruipelo. Jos nuori mies saa ainakin 20 kiloa lisää painoa, hän voi olla valmis taistelemaan korien alla.

Nuorissa on muutamia ehdokkaita, jotka saattavat lähivuosina tilkitä Susijengissä ison miehen puutteen. Aika näyttää, käykö näin.

Suomi pelasi Ranskan kisoissa tavaramerkkikoripalloaan. Siihen kuuluu tiukka puolustus ja onnistunut kaukoheittopeli.

"Suomi puolusti aluksi erinomaisesti ja upotti heittojaan. Olimme hieman hermostuneita. Kun rytmi löytyi, pelimme alkoi kulkea", Serbian pelin sielu Milos Teodosic totesi.

Kamppailu jatkopaikasta tyssäsi siihen, kun Serbia naulasi komeiden yhteistyökuvioiden päätteeksi neljännen jakson alussa neljä peräkkäistä kolmen pinnan koria.

Suomi piti turnauksessa tiukoilla niin Ranskaa kuin Serbiaakin. Kaksikko voi hyvin pelata EM-finaalissa ensi sunnuntaina.

Voitot Venäjästä sekä Bosniasta ja Hertsegovinasta olivat oivia työnäytteitä. Tappiot Israelia ja Puolaa vastaan tulivat heikkojen esitysten jälkeen.

Susijengi uusiutui viime syksyn MM-kisojen jälkeen. Joukkueen jättivät Hanno Möttölä, Teemu Rannikko ja Kimmo Muurinen. Trion myötä katosi liki 400 maaottelua ja aimo annos johtajuutta.

Nykyisen maajoukkueen runko on kokenutta, mutta vuosiltaan korkeintaan keski-ikäisiä koripalloilijoita. 12 miehessä oli neljä yli kolmekymppistä pelaajaa.

Joukkueen avainpelaajia olivat ja ovat tulevaisuudessakin Sasu Salin, Petteri Koponen ja Erik Murphy.

Koposen, 27, merkitys sikermälle on suuri. Suomen takaa-ajo Serbiaa vastaan tyssäsi lopullisesti siihen, kun Koponen joutui jättämään nivusvaivan vuoksi parketin kolmannen neljänneksen seitsemännellä minuutilla.

Salin, 24, oli turnauksen positiivisin suomalaisyllättäjä. Hän iski Serbiaa vastaan läheltä ja kaukaa. Tuloksena oli miehen piste-ennätys maaotteluissa (26).

Espanjan liigassa ammatikseen pelaava Salin oli Susijengin ykkösmies Montpellierin alkulohkossa Lillen pudotuspelissä.

Murphy oli vuosi sitten MM-kisoissa hetkittäin sivuosassa. Ranskan EM-kisoissa hän sai ja otti välillä johtajan roolin.

Matti Nuutinen oli Suomen vaihtopelaajista yhdessä Jamar Wilsonin kanssa pirtein. Molemmat toivat energiaa kentälle.

Nuutinen sai jo ennen kisoja sopimuksen Kreikan pääsarjaan. Hänestä voi marinoitua kansainvälisillä kentillä monivuotinen ilonaihe Susijengille.

Wilson oli Susijengissä ensi kertaa. Hän sisäisti vielä joukkueen pelisysteemiä, siksi 31-vuotiaan takamiehen peli ailahteli.

Suomen poikamaajoukkueet ovat hyvässä kurssissa. Kaikki kolme ikäluokkaa pelaavat EM-kisoissa A-tasolla. Sieltä on hyvä ammentaa pitkiä ja tuoreita vahvistuksia miesten ryhmään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!