Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Timanttiliigan voitto ei takaa Pitkämäelle MM-paikkaa

IAAF voi päättää vuoden 2017 valinnoista vasta ensi kesän jälkeen

Urheilu
 

Tero Pitkämäki voitti keihäänheitossa Timanttiliigan kokonaiskilpailun, mutta se ei takaa hänelle automaattisesti paikkaa vuoden 2017 yleisurheilun MM-kisoihin.

Todennäköistä on, että vuoden 2015 Timanttiliigan tuloksilla ei ole mitään merkitystä Lontoossa pidettäviin MM-kisoihin.

"Voi olla, että tulokset nonsoleerataan – nollataan. Peli vuoden 2017 MM-paikoista on ihan auki ja spekulaatioiden varassa", sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ei ole päättänyt, millä tavalla 2017 MM-paikat jaetaan. Kemppaisen mukaan on mahdollista, että IAAF päättää asiasta vasta ensi kesän Rion olympialaisten jälkeen.

IAAF:n sääntöjen mukaan MM-kisoihin saa henkilökohtaisen paikan aina edellisvuoden Timanttiliigan voittaja.

Voisiko Suomi saada jopa viisi paikkaa Lontoon kisoihin, Pitkämäki tämän kauden Timanttiliigan voittajana ja esimerkiksi Antti Ruuskanen ensi vuoden ykkösenä?

"Teoriassa voisi ajatella niin, mutta IAAF rajaa tai rajoittaa yhden maan lajikiintiön korkeitaan neljään urheilijaan", sanoo Kemppainen.

Pitkämäki sai Timanttiliigan voitostaan 37 000 euroa ja timantin.

Pitkämäki ja Ruuskanen valittiin tänä vuonna hyvissä ajoin Pekingin MM-kisoihin.

"Toivottavasti myös valinta Rioon tulee hyvissä ajoin", sanoo Pitkämäen manageri Tero Heiska . "Kellään ei varmasti ollut kovin paljon negatiivista sanottavaa tämänkään vuoden aikaisista valinnoista."

Rion joukkueen valitsee Suomen olympiakomitea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!