Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilo toi surua HIFK:lle

KuPS mursi helsinkiläisten kotitaian ja ratkaisi ottelun kolmella avausjakson maalilla

Urheilu
 
Mikko Stig Lehtikuva
KuPS:n kapteeni Miikka Ilo juhli 3–0-maalia HIFK:ta vastaan Sonera-stadionilla.
KuPS:n kapteeni Miikka Ilo juhli 3–0-maalia HIFK:ta vastaan Sonera-stadionilla. Kuva: Mikko Stig Lehtikuva
HIFK 1 KuPS 3

Syyskuulle asti Helsingin IFK kesti ilman kotitappiota Sonera-stadionilla. Sitten tuli KuPS kylään ja latoi kolme maalia jo avausjaksolla. Se oli liikaa loppukireihin erikoistuneelle HIFK:lle.

KuPS meni 3–0-johtoon kolmesta melko samantyyppisestä hyökkäyksestä, jossa HIFK:n puolustus murtui laidoilta.

"Tiesimme, että HIFK:ta ei ole täällä kukaan voittanut. Päätimme, että se kotitaika menee rikki", Tuomas Rannankari sanoi ottelun jälkeen.

Avausmaalin teki 22. minuutilla vasen laitapakki Rannankari, joka laukoi Urho Nissilän keskityksen jälkeen pallon suoraan pompusta etuyläkulmaan. Se oli Rannankarin kauden ja liigauran ensimmäinen liigamaali.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Rannankarille pelattiin juoksupallo linjan taakse. Hän syötti rangaistusalueen läpi pallon oikealle, ja Tristan Bowen laukoi takatolpalta KuPS:n 2–0-maalin.

Tällä kaudella liigadebyyttinsä tehnyt Nissilä, 18, on päässyt hyvään vauhtiin kauden vanhetessa. Edellisen ottelun SJK:ta vastaan hän tasoitti 88. minuutilla. HIFK:ta vastaan hyökkääjä alusti kaksi maalia.

Pelin 40. minuutilla Nissilä vastaanotti keskityksen rangaistusalueella ja siirsi sen Miikka Ilolle. Ilo kiersi maalivahti Saku Erikssonin ja sijoitti 3–0-johtomaalin.

HIFK:n topparin Pauli Kuusijärven mukaan helsinkiläisten joukkuepelaamisessa eivät palikat tällä kertaa loksahtaneet paikoilleen.

"Olimme 45 minuuttia pari askelta perässä, ja tuolta se sitten näyttää", Kuusijärvi sanoi.

Kuusijärven mukaan joukkueessa ei ajatella putoamistaisteluun joutumista.

"Parasta lääkettä on seuraava peli. Tässä ei kerkeä vellomaan, kun torstaina on seuraava matsi", Kuusijärvi sanoi.

Toisen jakson alussa HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara muutti joukkueensa ryhmitykseen 3–5–2-muotoon. HIFK pakotti KuPS:n puolustuskannalle ja sai kavennusmaalinsa lopulta 62. minuutilla.

KuPS:n maalivahti Tomi Maanoja nyrkkeili Fredrik Lassaksen vapaapotkun alueeltaan, mutta Ville Salmikivi laukoi paluupallosta maalin.

Honkavaaran mukaan HIFK puolusti huonosti laitoja.

"Huonoa mieskontrollia. Koppi oli aika hiljainen puoliajalla. Sai tehdä hommia, että sai henkeä ylös. Toinen jakso oli miehekäs", Honkavaara sanoi.

"Tämä pitää käydä nopeasti läpi, ja sitten mennään kohti uusia taistoja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!