Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pikkupojan unelma

Urheilu
 
Ari Pusa  

Ville Nieminen paljastaa hieman yllättäen, että valmentaminen on ollut hänen unelmansa pikkupojasta lähtien.

Nieminen aloitti Vierumäellä ammattivalmentajan tutkinnon viime keväänä heti, kun oma pelaaminen päättyi.

Hyvää kokemusta hän sai viime kaudella Rauman Lukon päävalmentajalta Risto Dufvalta, joka kannusti Niemistä uudelle uralle.

Pitkän uran tehneelle pelaajalle valmentaminen on kaikesta huolimatta hyppy tuntemattomuuteen – on iso muutos vaihtaa roolia.

"Jokaisen pitää lyödä itse varpaansa kiveen. Pitkään pelanneilla on paljon hiljaista tietoa, mutta heiltä puuttuu karttapohja, johon tieto sijoitetaan. Haluan auttaa Villeä, koska olen rohkaissut häntä tähän ratkaisuun", sanoo Dufva.

"Valmentaminen ei ole monimutkaista, mutta siinä kaikki on sidoksissa keskenään."

Pelaajana Nieminen saavutti lähes kaiken, Stanley Cupin -voiton Colorado Avalanchessa 2001, olympiahopeaa Torinossa ja World Cupin hopeaa 2004. Vain Suomen mestaruus jäi puuttumaan, vaikka sekin oli Tapparan riveissä lähellä.

Hän on pelannut lukuisissa seuroissa NHL:ssä, Venäjän KHL:ssä, Suomessa ja Ruotsissa. KeuPa voi olla hyvä ponnahduslauta Niemiselle, jos kaikki menee hyvin.

Nähdäänkö sinut vielä joskus NHL:n valmentajana?

"En tiedä, voiko sellaisesta edes haaveilla. Jossain Pohjois-Amerikassa haluaisin joskus valmentaa", sanoo Nieminen.Ville Nieminen pelaajien keskellä Keuruun jäähallissa. HS.fi/hstv

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!