Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korhonen palkitsi harvat fanit

Blues otti kauden avausvoittonsa lähes tyhjässä Barona-areenassa

Urheilu
 
Illan huippuhetket: Blues otti kauden avausvoittonsa
Illan huippuhetket: Blues otti kauden avausvoittonsa
Blues nappasi kauden avausvoittonsa kukistamalla Lukon maalein 3-2. Espoolaiset nousivat päätöserän kahdella maalilla takaa-ajoasemasta voittoon.
Blues 3 Lukko 2

Helpottuneisuuden huomasi jokaisen pelaajan kasvoilta, kun Espoo Blues otti kauden ensimmäisen voittonsa jääkiekon Liigassa.

Onneksi otti, kun hallissa oli vain kourallinen katsojia. Virallinen luku merkittiin 2 341:een, mutta tuntui kuin siellä olisi ollut tuhatkunta tai vähän yli.

Blues kaatoi Ville Korhosen maalilla Rauman Lukon 3–2 ja hyvästeli sarjan alimman kellarin.

"Aika makeahan se oli", Korhonen sanoi tunteestaan tehdä voittomaali. "Vähän oli peliaikaa jäljellä, ja sitkeästi tapeltiin. Kyllä se helvetin hyvältä tuntui."

Voittomaali oli kuin lyhyt kappale jääkiekkokirjasta. Vastahyökkäys lähti nopeasti. Korhonen käytti kiekkoa Kim Hirschovitsilla, ja loistavana syöttelijänä tunnettu Hirschovits antoi sellaisen syötön, jossa ei kiekkoa tarvinnut asetella.

"Tiesin tasan tarkkaan, että syöttö tulee takaisin. Pitää vain aina olla valmiina. Kyllä hän yleensä syöttää ja syöttää mieluummin kuin ampuu", Korhonen sanoi.

"Hyvin Kolli [Korhonen] siitä laittoi sisään, ja harvoin hän niistä epäonnistuu", Hirschovits sanoi. "Kyllä noista pitääkin tehdä, jos meinaa voittaa pelin", hän jatkoi.

Lukko kävi kahdesti Kehä III:n sisäpuolella neljän päivän aikana. HIFK:ta vastaan irtosi piste, Blues ei antanut sitäkään.

Jos oli Blues kehno Liigan avausviikonloppuna, oli jäällä Lukkoa vastaan astetta terävämpi joukkue.

Blues pääsi tällä kaudella ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, kun Kai Kantola teki ylivoimamaalin avauserässä. Se oli lupaava alku ottelulle.

"Todennäköisesti tuo vähän rentoutta lisää tekemiseen", Korhonen, 28, arveli voiton vaikutusta.

Raumalaiset tosin käänsivät pelin vielä itselleen Toni Koiviston ja Turo Asplundin maaleilla.

Tuosta eteenpäin Lukolla oli jopa ote pelistä, kunnes peruspakki Mikko Kukkonen tasoitti ajassa 51.11.

"Ei mietitty sitä tulosta tänään, kuten aikaisemmin. Vaikka Lukko johti 2–1, pysyttiin rauhallisina ja jatkettiin pelaamista."

Positiivista oli, että Blues sai tilkittyä hataran puolustuksensa. Kaksi päästettyä maalia on kohtuullinen saldo. Viikonloppuna omiin kilahti tasan kymmenen kahdessa ottelussa.

"Ei tämä ollut ensimmäinen kerta, kun saatiin huono startti. Meillä on aikaisempia kokemuksia kahdelta edelliseltä kaudelta", Hirschovits rauhoitteli.

Barona-areenan yleisömäärä oli huolestuttava ja varsinkin paikalle tulleiden määrä.

Tarvittiinko tämä voitto, että yleisö heräisi?

"Toivottavasti. Ei siellä paljon tänään ollut. Pitää pelata paremmin, sitten sitä tulee", Korhonen sanoi.

Seuraava yritys saada espoolaiset halliin on lauantaina, kun Blues kohtaa Tapparan.

Mikko Stig Lehtikuva
Espoossa täytyy keksiä keinot, joilla katsojat saadaan Bluesin otteluihin. Lukkoa vastaan tyhjiä istuimia oli enemmän kuin täysiä.
Espoossa täytyy keksiä keinot, joilla katsojat saadaan Bluesin otteluihin. Lukkoa vastaan tyhjiä istuimia oli enemmän kuin täysiä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?