Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jari Litmanen: Huomio yksityiskohtiin

Tähtijalkapalloilija nautti Ajaxin täsmällisestä valmennuksesta

Urheilu
 
Jari Litmanen
Jari Litmanen

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen näki urallaan, miten valmentajat työskentelivät eurooppalaisissa suurseuroissa. Ero suomalaiseen valmennuskulttuuriin oli suuri esimerkiksi Ajaxissa, jossa Litmanen saavutti suurimman menestyksensä.

"Hollannissa kiinnitettiin huomiota pieniin yksityiskohtiin."

Kun Suomessa valmentaja saattoi sanoa, että pallo pitää syöttää, Hollannissa annettiin tarkat ohjeet, millainen syötön oli oltava, mihin se annettiin ja miksi se annettiin.

Litmanen sanoo päässeensä Hollannissa valmennukseen, joka palveli hänen vahvuuksiaan. Teknisyys, taktisuus ja systemaattisuus olivat avainsanoja.

Vaikka lajivalmentajien rooli on nuorelle urheilijalle suuri, Litmanen muistuttaa oman harjoittelun merkityksestä.

Hän itse harjoitteli lapsena päivästä toiseen. Lajivalikoima oli laaja, ja jalkapallon lisäksi Litmanen pelasi nuorena seurassa jääkiekkoa.

"Olen saanut muista lajeista tosi paljon. Tuolloin aika oli täysin eri verrattuna nykyhetkeen. Silloin mentiin pihalle pelaamaan tai vaikka kiipeilemään puihin, kun ei ollut videopelejä tai muuta."

Litmasella on viesti palloiluvalmentajille: "Yksilön kautta on hyvä valmentaa joukkuetta. Parhaat valmentajat vetävät riittävän mielenkiintoisia harjoituksia."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!