Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rautakorpi: Maajoukkuevalmennus hyödyttää Olympiakomitean tehtävässä

Urheilu
 

Jukka Rautakorpi nimitettiin tulevaksi kaudeksi miesten jääkiekkomaajoukkueen apuvalmentajaksi. Rautakorpi vakuuttaa, ettei tämä syö palloilulajien vastuuvalmentajan tehtävältä mitään pois. Hän näkee asian päinvastoin.

"Tietyt asiat menevät nyt luonnostaan maajoukkuevalmennustehtävän kautta. Pääsen urheilijapintaan, ytimeen. On oleellista nähdä, mitä maajoukkueympäristössä tapahtuu juuri nyt."

Rautakorpi toteuttaa jääkiekon parissa toki intohimojaankin.

"Minulle on tietynlainen henkireikä, että olen kentän tasolla. Muissa lajeissa minusta ei tosin ole siellä hirveästi apua, vaan pystyn enemmän miettimään prosessia ja järjestelmää. Jos menen jalkapallomaajoukkueen treeneihin, voin kyllä mennä seisomaan keilaksi, mutta en paljon muuta."

Rautakorpi käyttänee työajastaan 80 prosenttia palloilulajien vastuuvalmentajana ja 20 prosenttia maajoukkuevalmennuksessa. Olympiakomitea ja Jääkiekkoliitto jakavat palkanmaksun toteutuvien osuuksien mukaan.

"Minulla on maajoukkueessa turnaukset, valmistavat päivät, MM-leiritykset ja MM-kilpailut. Se on minun roolini, ja sitä kautta se on kahdeksan–yhdeksän viikkoa."

Tuomas Hämäläinen
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!