Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ria Ölingin maali pelasti Suomelle täyden pistepotin

Nihkeä voitto jätti paljon parannettavaa

Urheilu
 
Pekka Järviö Turku
Linda Sällström
Linda Sällström
Suomi  1 Montenegro  0

Suomi avasi jalkapalloilun naisten EM-karsinnat tuskaisella voitolla etukäteen selvästi heikommaksi luokitellusta Montenegrosta. Ylivoimaisesta pallonhallinnasta huolimatta Suomi sai aikaan vain yhden maalin, jonka viimeisteli 67. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Turun Palloseuran Ria Öling.

Avausmaali oli tosin lähellä heti ensimmäisellä minuutilla, kun Adelina Engman jatkoi Emmi Alasen laukaiseman pallon kohti Montenegron maalia.

Pallo pelattiin kuitenkin maaliviivalta takaisin kentälle.

Montenegro puolusti alhaalla ja teki siten Suomen pelaamisen hankalaksi.

Suomen ehdoton ykköspelaaja oli Alanen, joka laittoi pallon parhaiten liikkeelle ja oli myös auttamassa puolustuksessa. Liian usein kuitenkin Suomi pelasi palloa alaspäin ja hidasti turhaan omia hyökkäyksiään.

"Sain ohjeeksi pitää palloa ja edetä kohti maalia", kertoi uransa viidennessä maaottelussaan ensimmäisen maaottelumaalinsa tehnyt 21-vuotias Öling.

"Irlannin joukkueesta en tiedä vielä mitään, mutta todennäköisesti se on kovempi kuin Montenegro", jatkoi Öling, jolle turkulaiskatsomon vankka kannustus antoi lisäpontta otteisiin.

"Tuhlattiin aivan liikaa maalipaikkoja. Vaatii kovaa kärsivällisyyttä pelata tuollaista puolustusta vastaan", jutteli hienosti pelannut Alanen.

"Irlantia vastaan pitää myös erikoistilanteet käyttää paremmin hyväkseen. Nyt meillä oli kulmapotkuja vaikka kuinka paljon, mutta ne jäivät tuloksettomiksi."

"Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hieman kontrolloimatonta peliä, mutta toisella puoliajalla pääsimme paremmin laukaisupaikkoihinkin", näki Jeglertz.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!