Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palloliitto haistaa tv-rahan

Urheilu
 
Ari Virtanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.

Palloliitto tarvitsee tuloja. Se on haistanut rahan Veikkausliigan televisioinnissa.

Palloliitto yrittää hivuttaa Veikkausliigan tv-lähetyksiä liiton haltuun samalla, kun se sopii pääsarjan järjestämisoikeuksista liigaseurojen kanssa.

Seuroille asia on kynnyskysymys. Kyse on seurojen elinvoimaisuudesta ja olennaisesta tulonlähteestä, josta ei olla valmiita luopumaan. Veikkausliigan yhteistyö ISTV:n ja Ylen kanssa on vasta alkanut, ja yhteistyöhön on oltu tyytyväisiä.

Liitto on turvautunut taas kerran sisäpiiriläiseen mediakeskusprojektin suunnittelussa. Makra Oy:n johtaja Arto Vallila oli liiton luottokonsultti jo 90-luvun lopulla. Silloin liiton nykyinen puheenjohtaja Pertti Alaja oli liiton pääsihteeri.

Makra Oy teki vuosina 1998–2005 miljoonien tilin tv-oikeuksilla, kun se myi liiton tv-oikeudet saksalaiselle ISPR-yritykselle. Helsingin Sanomat kertoi vuonna 2006, että ISPR kuittasi Makran miljoonien markkojen konsulttipalkkiot.

Nyt Alajan lähipiiriin kuuluva Vallila ja hänen yrityksenä Makra Oy ovat tehneet suunnitelmaa liiton mediakeskuksesta. Tämä on Palloliitolle tuttua piiri pieni pyörii -leikkiä, jossa liiton lähipiiri saa toimeksiantoja.

Ari Virtanen HS
ari.virtanen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?