Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palloliitto haluaa Veikkausliigan ottelut omaan mediakeskukseensa

Liiton ja liigan neuvottelut ovat pattitilanteessa, kun liigaseuroissa halutaan pitää kiinni tv-oikeuksista

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Ilveksen Tatu Miettinen ja HJK:n Ousman Jallow taistelivat pääpallosta Veikkausliigan ottelussa Tampereella 30. elokuuta.
Ilveksen Tatu Miettinen ja HJK:n Ousman Jallow taistelivat pääpallosta Veikkausliigan ottelussa Tampereella 30. elokuuta. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen Palloliiton johdossa on haluja kaapata liiton haltuun Veikkausliigan ottelut. Palloliitto ja Veikkausliigan seurat neuvottelevat parhaillaan uudesta sopimuksesta pääsarjan järjestämisoikeuksista.

HS:n tietojen mukaan sopimusneuvotteluissa on tällä haavaa suurimpana kiistakysymyksenä liigan tv-oikeudet.

Artikkeliin liittyvät

Veikkausliigan ja Palloliiton nykyinen pääsarjan järjestämisoikeutta koskeva viisivuotinen sopimus umpeutuu vuoden lopussa. Uutta sopimusta on neuvoteltu hitaasti tämän vuoden ajan.

Palloliiton liittohallitus puhui sopimusasiasta viimeksi kokouksessaan viime sunnuntaina.

Uudesta sopimuksesta on tulossa näillä näkymin 3+2-vuotinen, ja Veikkausliigan järjestämisoikeus olisi liigaseurojen yhdistyksellä Sarjaseurat ry:llä. Sopimusneuvotteluissa on kuitenkin pakko ratkaista isona kynnyskysymyksenä olevat tv-oikeudet ja tv-tulot.

Palloliiton liittohallitus on puheenjohtajansa Pertti Alajan johdolla ajanut hanketta, jossa Palloliitolle tulisi oma mediakeskus, joka näyttäisi liiton sarjaotteluita ja myös Veikkausliigaa.

"Veikkausliigan tv-oikeudet kuuluvat sopimuksessa liigaseuroille. Neuvottelujen alusta alkaen on keskusteltu siitä, voidaanko Palloliiton ja Veikkausliigan otteluille jossakin sopimusvaiheessa yhdessä luoda laajempi ja kattavampi medianäkyvyys mahdollisimman suuren tulon saamiseksi liigaseuroille tv-oikeuksista", liiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoi.

HS:n useista lähteistä saamien tietojen mukaan liigaseurat pitävät kiinni tv-oikeuksistaan ja haluavat, että asia tulee kirjatuksi sopimukseen. Liigaseurat haluavat näin varmistaa, että tv-oikeudet eivät siirry liiton haltuun, kun pääsarjan järjestämisoikeuksista sovitaan.

Liigaseuroissa on suhtauduttu epäilevästi siihen, mikä olisi Palloliiton esityksessä taloudellinen logiikka, ja miten paljon rahaa ja näkyvyyttä liigaseurat saisivat siinä mallissa.

"Palloliitto on perustamassa suomalaisen jalkapalloperheen omaa kanavaa, joka tarjoaa live-otteluiden lisäksi ottelukoosteita ja tulospalvelua, Casagrande kertoi.

"Se on suomalaisen jalkapalloperheen kohtaamispaikka, sisäisen ja ulkoisen viestinnän ja markkinoinnin oma kanava ja samalla liiton strateginen valinta tulevien vuosien kehittämistyöhön."

Casagranden mukaan liiton oma kanava -hanketta on suunnitellut ja toteuttanut Makra Oy yhdessä Moskito Sport Oy:n kanssa. Casagranden mukaan Palloliitto on maksanut tehdystä työstä asianmukaisen palkkion.

Makra Oy:n johtaja Arto Vallila esitteli liigaseuroille taannoin liiton hanketta.

Veikkausliigan seurat solmivat kauden alussa 1+2-vuotisen sopimuksen kaikkien Veikkausliigaotteluiden esittämisestä Ilta-Sanomien ISTV:ssä.

Veikkausliigaseurat saavat tuloja ISTV:n ottelulähetyksistä lähetystulojen mukaan, ja lisäksi lähetysten näkyvyys on lisännyt myös välillisiä tuloja yhteistyösopimuksista. Veikkausliiga on sopinut myös Ylen kanssa seitsemästä Futiskierros-lähetyksestä kaudella 2015.

HS:n tietojen mukaan liigaseuroissa on oltu laajalti tyytyväisiä yhteistyöhön ISTV:n ja Ylen kanssa.

Uusi sopimusmalli jalkapallon pääsarjan järjestämisestä ei tiettävästi eroa merkittävästi, kiistakysymyksenä olevien tv-oikeuksien lisäksi, aiemmasta sopimuksesta pääsarjan järjestämisoikeudesta.

Palloliiton liittohallitus ja Veikkausliigan liigahallitus päättävät sopimuksella pääsarjan järjestämisoikeuksista.

Sellaista vaihtoehtoa ei ole, että pääsarjaa ei järjestettäisi. Neuvottelujen kariutuessa Palloliitto järjestäisi itse pääsarjan.

 

Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kuuluvat Sanoma-konserniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!