Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Komulaisen ja Sotkamon juhlat

Vimpelin Veto taipui viidennessä Superpesiksen loppuottelussa

Urheilu
 
Lauri Heino
Sotkamon Jani Komulainen (kesk.) pääsi mestaruusjuhliin viidennen kerran peräkkäin. Vasemmalla Onni Määttä ja oikealla Niko Korhonen.
Sotkamon Jani Komulainen (kesk.) pääsi mestaruusjuhliin viidennen kerran peräkkäin. Vasemmalla Onni Määttä ja oikealla Niko Korhonen. Kuva: Lauri Heino
Vimpeli 0 Sotkamo 2
Sotkamo mestari 3–2

 

Ei mitään uutta alla auringon.

Kainuun mahtijoukkue Sotkamon Jymy näytti taas kerran, kuinka kunto ja iskukyky ajoitetaan kauden tärkeimpiin otteluihin. Sotkamo tuli valtavaan pauhuun Vimpelin Saarikentälle, mutta kesti ja kukisti Vimpelin Vedon miesten Superpesiksen viidennessä ja ratkaisevassa loppuottelussa 2–0.

Kokenut kapteeni Jani Komulainen takoi tulosta jokeripaidassa ja nousi iltapäivän hahmoksi. Sotkamo voitti jaksot 5–2 ja 2–0, ja Komulainen löi molempien jaksojen voittojuoksut.

"Tämä oli yksi tasaisimmista sarjoista. Hallitsimme pelillisesti jokaista ottelua, mutta vastustaja näytti sinnikkyytensä", totesi Komulainen.

Komulaiselle ja Sotkamolle tuore täysosuma on erityinen.

Komulainen, 37-vuotias kasvatustieteiden maisteri, sai lauantaina tusinan täyteen. Hänellä on nyt kaksitoista miesten pesäpallon Suomen mestaruutta.

"Mestaruuksia on vaikea panna järjestykseen, mutta tämänkertainen nousee aika korkealle. Vuosi on ollut kaiken kaikkiaan erittäin haastava", sanoi Komulainen ja viittasi loukkaantumisiin, jotka joukkuetta koettelivat kauden aikana.

Ilta tummui, kun Nälkämaan laulu raikasi taas kerran. Ovelaa vain oli, ettei sitä laulettu Hiukan stadionilla Sotkamossa vaan legendaarisella Saarikentällä.

Sotkamo voitti nyt viidennen kerran peräkkäin Suomen mestaruuden. Yhtä monta kertaa peräkkäin on Vimpeli jäänyt toiseksi.

Vimpeli sai otteluun unelma-alun, kun jokeri Janne Mäkelä kotiutti kahdesti ensimmäisessä vuoroparissa.

Sotkamo ei kuitenkaan lannistunut. Vierailija rakensi tilanteita mallikkaasti, ja kokeneimmat kotiuttajat iskivät joukkuetovereitaan kotipesään. Toni Kohonen, Roope Korhonen ja Komulainen löysivät tilaa Vimpelin ulkokentästä.

"Kausi oli järkyttävä, kun tuli loukkaantumisia. Annoimme poikien toipua rauhassa, ja tässä on tulos", sanoi Kohonen.

Hänellä on nyt kymmenen Suomen mestaruutta.

"Hetki vedetään happea, ja sitten jatketaan opetushommissa", sanoi Kohonen, joka vetää talvisin lukkarileiriä yläasteikäisille tytöille ja pojille Vuokatin urheiluakatemiassa.

Vimpeli teki sen minkä pystyi. Se joutui ratkaisevaan otteluun ilman vakiokapteeniaan Henri Puputtia. Puputti oli ratkaisevassa roolissa viikko sitten sunnuntaina Sotkamossa, muttei pelannut lauantaina. Hän makasi 40 asteen kuumeessa.

"Henrin [Puputti] puuttuminen näkyi meidän sisäpelissämme", arvioi Vimpelin kapteenina toiminut Tuomo Lönnmark.

Saarikenttä oli täynnä (5 010 katsojaa) pesäpallokansaa. Sotkamo järjesti Vimpeliin fanibussit Sotkamosta, Helsingistä ja Oulusta.

Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki kehui tunnelmaa, mutta oli muuten alla päin takaiskun jälkeen.

"Muutama voittava suoritus jäi puuttumaan. On raaka paikka hävitä viimeinen ottelu, mutta olen kuitenkin ylpeä joukkueestani", sanoi Kivimäki.

Antti Nieminen HS
Vimpeli

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!