Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vettel ajoi lempiradallaan täydellisen kierroksen

Ferrarille ensimmäinen paalupaikka kolmeen vuoteen

Urheilu
 
EDGAR SU / REUTERS
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Kuva: EDGAR SU / REUTERS

Täydellisen kauden sinetti on tarjolla Ferrarin tallipäällikölle Maurizio Arrivabenelle Singaporen gp-illassa sunnuntaina.

Talvella Arrivabene linjasi, että kaksi voittoa on kauden tavoite. Kolmas voitto olisi jo täydellinen tulos.

Sebastian Vettel on tuonut Ferrarille jo Malesian ja Unkarin täysosumat. Nyt saksalainen sankaroi Ferrarille ensimmäisen paalupaikan kolmeen vuoteen.

Marina Bayn radalla paalupaikka on enemmän kuin puoli voittoa. Lisäksi saksalaisella on jo entuudestaan täydelliset tilastot Singaporesta. Hän on ajanut kisan aina maaliin, välttänyt turva-autotilanteiden sudenkuopat ja ollut viidessä viime kisassa aina kärkikaksikossa.

Euroopan kauden päätyttyä Vettel lupasi suomalaistyyliin maximum attack -hyökkäystä jokaisena viikonloppuna. Ensimmäinen hyökkäys toi Ferrarin ensimmäisen paalun 61 kisaan.

Edellisen oli kuitannut Fernando Alonso Hockenheimissa 2012.

"Tällä radalla luottamus autoon on kriittinen tekijä. Olen aina pitänyt tästä radasta. Se on rankka ja äärimmäisen haastava. Tein lopussa täydellisen kierroksen, ja siten ero muihin oli yllättävän iso", Vettel myhäili.

Siinä missä Vettel löysi täydellisen tunteen ja itsevarmuuden autossaan lauantaina, tallikaveri Kimi Räikkösellä oli huomattavasti enemmän vaikeuksia.

Ferrari liukui levottomasti, mutta Räikkönen onnistui joka tapauksessa toisessa kisassa peräkkäin nousemaan kärkikolmikkoon Vettelin kanssa.

Vielä perjantaina Räikkösenauto oli hyvin hanskassa yhdellä kierroksella, mutta lauantaina säätöjä ei enää saatu osumaan.

"Olen tyytyväinen, kun näin vaikean päivän jälkeen tuli kolmas ruutu. Kisaan lähden parantamaan sijoitusta. Auto tuntuu hyvältä tällä radalla", Räikkönen summaili.

Suuri yleisö odotti Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin sivuavan historiallisia ennätyksiä lauantain aika-ajossa, mutta yllättäen Hopeanuolet putosivat kokonaan ulos kahdesta ensimmäisestä lähtörivistä ensi kerran sitten USA:n aika-ajon 2013.

Valtteri Bottas sai hyvän aika-ajokierroksen, mutta se oikeutti vasta seitsemänneksi.

Heikki Kulta
Singapore

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!