Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapuan naiset jälleen mestareita

Urheilu
 
Pasi Hautala
Jyväskylä 0 Lapua 2
Lapua mestari voiton 3–1

 

Lapuan Virkiän naiset juhlivat jo viidennen kerran peräkkäin naisten pesäpallon Suomen mestaruutta. Kirittäret ja Lapua tuntevat toisensa hyvin, eikä joukkueiden kamppailuissa yleensä juoksuilla juhlita, mutta nyt rikottiin kaavaa kunnolla, kun ottelussa tehtiin 20 juoksua. Jaksot päättyivät 6–9 ja 2–3.

Lapuan vikkeläkinttuinen kärki Paula Saloranta yllätti lyöntivoimallaan. Avausjakson lopussa Lapua käänsi Kirittärien 6–4 johdon lukemiin 6–9, ja lopuullisen niitin iski Saloranta lyömällä takaa läpi kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti.

"Olen yrittänyt muutamassa Jyväskylä-pelissä lyödä takaa läpi. Nyt se onnistui. Jos on lyöjän rooli tarjolla, niin otetaan se", totesi kolme kertaa juoksun tuonut Saloranta.

Saloranta sai hyvän psyykkauksen joukkueensa kapteenilta Saija-Maria Saarelta.

"Paulalla oli muutama vaisumpi peli ja nyt sanoin hänelle, että tänään on Paula sun päivä."

Saari itse vei Kirittärien vaihtolyöjiltä tilan etukentällä ja sinetöi mestaruuden toisen jakson kahdella lyödyllä juoksullaan. Toinen lyödyistä vaati kovasti venymistä, kun lukkari Noora Patrikainen tarjosi takstista väärää.

Viides mestaruus maistuu Saarelle erityisen hyvältä, kun hän on ensimmäistä kautta kapteenina.

"Ei kai juhlissa mitään erityistä uutta tule olemaan, paitsi että onhan tämä monelle meidän pelaajalle uutta. Mutta miesten malliin ei mennä, että viikko ryypättäisiin", sanoi Saari.

Lapuan lukkari Elli Kattelus oli loistava sekä lautasen ääressä, että lyöjänä (1+1).

Kirittärien pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen ilmoitti pelin jälkeen, että tämä oli hänen viimeinen pelinsä Kirittärien viuhkamiehenä. Syyksi Viljanen sanoi, ettei koe saaneensa tarpeeksi luottamusta. Luottamuspula ei tule hänen mukaansa joukkueen sisältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!