Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yllättävä kausi Veikkausliigassa: HJK pulassa, Lappi voi saada tuplajuhlat

Urheilu
 
Tapio Keskitalo Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.
Veikkausliigan huippuhetket: RoPS nujersi HJK:n
Veikkausliigan huippuhetket: RoPS nujersi HJK:n

Erikoinen kausi. Muuta ei voi sanoa jalkapallon Veikkausliigasta, jossa kuumana käyvät niin mestaruus- kuin putoamistaistelukin. Harva uskoi, että tilanne on syyskuun loppupuolella tämä.

HS käy läpi sarjan asetelmat, kun Veikkausliigaa on joukkueesta riippuen jäljellä neljästä kuuteen ottelua.

1 Mestaruustaistelu
RoPS, SJK ja HJK pelaavat mestaruudesta, eivätkä muut ehdi enää mukaan. Inter tosin kohtaa tänään maanantaina IFK Mariehamnin, ja voitolla turkulaiset nousisivat kahden pisteen päähän HJK:sta. Ei Turussa kuitenkaan mestaruutta juhlita.

Rypistely kärkipäässä on Interille kuitenkin tärkeää, sillä sijoittuminen kolmanneksi toisi paikan Eurooppa-liigan karsinnoissa. Sinne menee myös liigan hopearyhmä.

Myös FC Lahti elätteli pieniä toiveita mitalista ja europaikasta. Unelma muuttui lähinnä haihatteluksi sunnuntaina, kun lahtelaiset kärsivät 0–5-kotitappion HIFK:lle.

Karmea tulos!

Kauden alkaessa HJK:n odotettiin voittavan mestaruuden ilman suuria ongelmia, ja monet uskoivat RoPSin löytyvän sijoilta ynnä muut. HS arvioi ennakkopaketissaan rovaniemeläisten olevan kauden lopussa kahdeksantena. Sillä arviolla voi heittää vesilintua.

HJK on toki "vain" viisi pistettä RoPSia perässä kaksi ottelua vähemmän pelanneena, mutta helsinkiläisten tekemisessä ei toimi oikein mikään.

Tilannetta ei helpota yhtään valtava loukkaantumiskierre. Helsinkiläisryhmä on viiden viime ottelun kuntopuntarissa koko liigan huonoin joukkue ja SJK paras.

Tätä lausetta en olisi uskonut sanovani tässä vaiheessa kautta: On jopa todennäköistä, ettei HJK voita mestaruutta.

Uskomatonta!

2 Putoamistaistelu
Lähes varmaksi putoajaksi julistettu VPS on hilaamassa itseään kuville. Vaasalaiset ovat voittaneet neljästä viime ottelustaan kolme ja pelanneet kerran tasan.

Vaasan veri vapisi pitkään, mutta juuri nyt näyttää hyvältä.

Sunnuntaina joukkue voitti Jaron, joka valahti sarjataulukossa viimeistä edeltäväksi. Myös KTP hävisi, mikä pitää kotkalaiset sarjajumbona.

Liigan putoamistaistelu on edelleen todella tiukka, sillä VPS:llä on koossa 29, Jarolla 27 ja KTP:llä 26 pistettä. Sarjan viimeinen putoaa ja viimeistä edeltävä joutuu karsimaan liigapaikastaan.

Myös HIFK:n tilanne näytti sunnuntaihin saakka melko synkältä, mutta vierasvoitto Lahdesta kirkasti ilmeet ja antoi tilaa hengittää. HIFK on kolme pistettä VPS:ää edellä ja ottelun vähemmän pelanneena.

HJK on ollut kauden hyytyjä, mutta yhtä suuri yllätys oli VPS:n pitkään jatkunut sukellus. Vaasalaisten materiaali ei missään nimessä ole liigan huonoin. VPS on kuitenkin saanut iltojen hämärtyessä ja päävalmentaja Olli Huttusen potkujen jälkeen ryhtiä toimintaansa.

3 Loppukausi
Veikkausliigan kannalta parasta markkinointia ovat sarjan yllätyksellisyys ja tasaisuus. Molemmat asiat ovat toteutuneet, mistä kertoo myös eilisen HJK–RoPS-ottelun yleisömäärä: 9 111.

Mestaruustaistelussa iso päivä on tämän viikon keskiviikko, kun SJK ja HJK kohtaavat Seinäjoella. Sen jälkeen kärkitrion tämän kauden keskinäiset ottelut ovat ohi.

Rovaniemeläiset eivät enää kohtaa sen paremmin HJK:ta, SJK:ta kuin Interiäkään, joten RoPS pääsee hyvistä asetelmista päätöskierroksille.

Putoamiskurimuksessa oleva KTP kohtaa seuraavaksi HIFK:n, sen jälkeen HJK:n ja uudestaan HIFK:n.

Helsinkiläiskaksikko voi pitkälti varmistaa sen, ettei Kotkassa välttämättä nähdä ensi kaudella pääsarjajalkapalloa.

Toiseen suuntaan on puolestaan tulossa PS Kemi, joka johtaa Ykköstä. Kauden päättyessä saatetaan olla tilanteessa, jossa Lapin maakunnassa saatetaan juhlia mestaruutta ja liiganousua.

Tapio Keskitalo HS
Urheilutoimitus pui jalkapallon ajankohtaisia ilmiöitä.

Vesa Koivunen
HJK:n pelaajat olivat allapäin, kun RoPS:n pelaajat juhlivat.
HJK:n pelaajat olivat allapäin, kun RoPS:n pelaajat juhlivat.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!