Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK on riisuttu aseista

Hallitseva mestari on nyt altavastaajana mestaruustaistelussa. RoPS haki etulyöntiaseman Helsingistä.

Urheilu
 
VESA KOIVUNEN
Alaston totuus loukkaantumisista. HJK:n kapteeni, laitapakki Sebastian Sorsa joutui loukkaantumisen takia vaihtoon avausjaksolla ja sai reiteensä jääpussin.
Alaston totuus loukkaantumisista. HJK:n kapteeni, laitapakki Sebastian Sorsa joutui loukkaantumisen takia vaihtoon avausjaksolla ja sai reiteensä jääpussin. Kuva: VESA KOIVUNEN
HJK 0 RoPS 2

Mestari HJK on nyt hetkeksi lyöty. RoPS vankisti asemaansa Veikkausliigan kärjessä hakemalla arvokkaan vierasvoiton Helsingistä Sonera-stadionilta. RoPS johtaa nyt Veikkausliigaa kahdella pisteellä ennen ottelun vähemmän pelannutta SJK:ta, ja eroa kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen HJK:hon on viisi pistettä.

Jos johonkin HJK:n loppukauden mestaruustaistelu kaatuu, niin ennen kaikkea loukkaantumisiin. Klubin käsittämätön epäonni tällä kaudella jatkui RoPSia vastaan jokseenkin uskomattomalla tavalla. Kolme loukkaantumista tuli jo avausjaksolla.

Ensin vartin kohdalla toppari Aapo Halme vaihtoon, sitten puolen tunnin kohdalla Erfan Zeneli vaihtoon ja ennen taukoa kapteeni Sebastian Sorsa.

"Piensoho ulos", huusi Sorsan loukkaantumisen jälkeen Klubipääty, jonka viesti oli tarkoitettu HJK:n fyysiselle valmentajalle Jaakko Piensoholle.

Toni Kolehmainen tuli Halmeen tilalle, ja HJK:n puolustus meni uusiksi. Vasen pakki Taye Taiwo siirtyi toiseksi toppariksi, ja oikealla laidalla aloittanut Roni Peiponen vasemmaksi pakiksi. Zenelin loukkaannuttua Lucas Lingman tuli oikealle. Sorsan tilalle tuli toiseen liigaotteluunsa Joachim Böckerman, 18. Siinä oli HJK:n pakka niin sekaisin kuin olla ja voi, ja ottelusta tuli taas kerran selviytymistaistelua.

RoPS meni avausjaksolla johtoon 40. minuutilla, kun HJK:n puolustus jäi kuin seisomaan kulmapotkun jälkitilanteessa. RoPS:n keskikentän työmies ja pallotaituri Moshtagh Yaghoubi keskitti oikealta laidalta maalin eteen Aleksandr Kokolle, jolla oli helppo työ puskea pallo maaliin. Tilanteessa sekä HJK:n topparipari Gideon Baah –Taiwo että maalivahti Thomas Dähne jämähtivät paikoilleen.

"Eihän siinä tarvinnut kuin seisoa ja panna pallo maaliin. Just jätkät sanoivat, että se oli kuin treeneissä olisi ollut. Oli helppo pallo, kun ei tarvinnut liikkua", Kokko sanoi ottelun jälkeen.

Maalipörssiä 14 maalilla johtava Kokko oli tyytymätön siihen, että hän joutui tulemaan vaihtoon jo 65. minuutilla.

"Mitä sille voi, kun meillä on Eero Markkanen penkillä. Totta kai haluaisin pelata koko ottelun tällaisessa paikassa", Kokko sanoi.

Markkanen tarvitsi vain kuusi minuuttia maalintekoon. HJK:n Böckerman menetti pallon oikealla laidalla John Williamille. William syötti pallon Markkaselle rangaistusalueelle. Baah ehti vielä eteen, mutta Markkanen työnsi selästä topparin nurin ja laukoi pallon takanurkkaan.

RoPS pelasi hyvin vahvuuksillaan, rikkoi HJK:n keskikenttäpeliä ja vaikeutti kovalla prässillään HJK:n pelinavauksia.

HJK sai rakennettua toisella jaksolla vielä 0–1-tilanteessa paikkoja tasoitukseen. Paras paikka tuli Rasmus Schüllerille, joka sai Sorsalta kapteeninnauhan. 59. minuutilla Lingman keskitti vasemmalta etutolpalle, josta Schüller sijoitti pallon maalin yli.

"Emme saaneet missään vaiheessa peliä kontrolliin", Schüller sanoi.

Keskiviikkona HJK kohtaa vieraissa SJK:n.

"Pitää silloin yrittää kääntää tämä kelkka. Pitäisi saada vähemmällä duunilla tehtyä maali. Meitä vastaan tehdään helposti, ja itse joudumme tekemään helvetinmoisen duunin saadaksemme maalin", Schüller sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!