Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rion likaiset vedet huolestuttavat – esikisoissa kävi "tsägä"

Urheilu
 

Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén myöntää avoimesti olevansa huolissaan ensi kesän Rion olympialaisten saasteisista ja pöpöpitoisista purjehdusvesistä.

Petäjä-Sirén kävi Riossa ensi kertaa kuukausi sitten olympialaisten esikisoissa, mutta ei mielestään saanut realistista kuvaa Guanabara-lahden purjehdusveden likaisuudesta ja roskalautoista.

"Etukäteen se huolestutti minua tosi paljon ja huolestuttaa edelleen, mutta esiolympialaisten aikaan taisi käydä tosi hyvä tsägä, että vedet olivat ihan purjehduskelpoiset. Siellä ei ollut moneen viikkoon satanut, ja vuoroveden rytmi oli sellainen, että vesi oli korkealla iltapäivällä, kun purjehdimme. Avomereltä oli tullut siihen päälle puhdasta vettä", Petäjä-Sirén kertoi.

Petäjä-Sirénin mukaan kisajärjestäjät eivät ole tehneet mitään toimenpiteitä purjehdusvesien puhdistamiseksi.

"Eikä siellä vuodessa ehdi mitään tehdäkään. Se kyllä huolestuttaa. Täytyy toivoa, ettei ennen olympialaisia sataisi kuukauteen. Silloin kaupungilta ei valuisi kaikkea likaa sinne veteen."

Maapaikan RS:X-luokan purjelautailuun Lontoon kisojen (2012) olympiamitalisti hankki jo viime vuoden MM-kisojen 14. sijallaan.

"Kun viime kisoista on mitali, tietenkin valmistaudun Rioon sillä ajatuksella, että se mitali on sieltä mahdollista ottaa uudestaan."

Petäjä-Sirénin mielestä taso hänen lajissaan on kolmen vuoden aikana laajentunut.

"Lontoon kisoissa oli ehkä selkeämpiä mitalisuosikkeja. Nyt on 13–14 kilpasiskoa, jotka voivat hyvänä päivänä olla mitaleilla. Itse en ole välttämättä tällä hetkellä mitalisuosikki, mutta mahdollisuudet ovat kyllä, jos on hyvä treenikausi. Sitä kautta uskon pääseväni huippusijoille."

Petäjä-Sirénin lisäksi myös muut Lontoon kisojen mitalistit ovat olleet äitiyslomalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?