Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Esko palasi kotiin ja VaLePan avuksi

Huippupassarille riitti 14 peräkkäistä kautta ulkomaisilla pelikentillä

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Maajoukkueuransa päättänyt Mikko Esko pelaa tulevana lauantaina 200. pääsarjaottelunsa, kun oululainen Etta ja Vammalan Lentopallo kohtaavat Mestaruusliigan avauskierroksella.
Maajoukkueuransa päättänyt Mikko Esko pelaa tulevana lauantaina 200. pääsarjaottelunsa, kun oululainen Etta ja Vammalan Lentopallo kohtaavat Mestaruusliigan avauskierroksella. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Lentopalloilija Mikko Esko kuului seuratuimpiin pelaajiin miesten Mestaruusliigan avaustapahtumassa tiistaina Helsingissä.

Esko, 37, lopetti komean uransa maajoukkueen passarina tänä kesänä, muttei pelaamista huipputasolla. Hän palasi tuttuihin maisemiin ja tuli kasvattajaseuransa Vammalan Lentopallon avuksi usean ulkomailla vietetyn pelikauden jälkeen.

Kuka

Mikko Esko

 Syntynyt 3. 9. 1978

 Pituus 199 cm

 Pelipaikka passari

 Liigaotteluita 199

 Saavutuksia: EM-turnauksessa 4. sija 2007, Belgian mestaruus 2004, Belgian cupin voitto 2004, Saksan liigan pronssia 2002, Suomen mestaruus 1999, SM-pronssia 1998 ja 2000, Suomen cupin voitto 1997, MM-kisojen 9. sija 2014, Turkin liigan hopea 2015, Turkin cupin voitto 2015.

 Maailmanliigan passaritilaston voitto 2009

 Kauden lentopalloilija Suomessa 2009, 2010 ja 2011

Esko ehti pelata peräti neljätoista kautta peräkkäin ulkomailla ennen kuin päätti palata kotimaiseen pääsarjaan.

"Tulen hyvillä mielin takaisin. Ajatus palaamisesta Suomeen kypsyi viime kaudella, ja VaLePalta tuli paras tarjous. VaLePa on vanha seurani, johon menen mielelläni", kertoi Esko.

Hän muutti perheineen Tampereelta Sastamalaan. Eskon vaimo aloitti opinnot sisustusartesaaniksi, ja heidän 3- ja 5-vuotiaat lapsensa ovat englanninkielisessä päiväkodissa. Esko itse on kokopäivätoiminen lentopalloammattilainen.

"Olemme asettuneet Sastamalaan. Näyttää siltä, että siellä pelataan pidempäänkin, vaikka sopimukseni mahdollistaa siirtymisen ulkomaille ensimmäisen kauden jälkeen."

Mestaruusliigassa on alkavallakin kaudella tähtien tuiketta. Nykyisistä maajoukkuemiehistä seitsemän pelaa Mestaruusliigan seuroissa.

VaLePa sai tyytyä viime kaudella himmeimpiin mitaleihin. Ugis Krastinsin valmentama joukkue sai lähteneiden tilalle täksi kaudeksi tukun taitavia pelaajia. Eskon tavoin VaLePassa pelaa nyt maajoukkuehakkuri Urpo Sivula. Ukrainasta tulivat hakkuri Stanislav Neviadomskyi ja keskitorjuja Andriy Levtšenko.

"Yhteispeli on löytynyt vanhojen maajoukkuemiesten [ Olli Kunnari ja Sivula] kanssa hyvin. Uusien kanssa on vielä tehtävä töitä. Minun mielestäni VaLePa on hyvin rakennettu joukkue. Pystymme harjoittelemaan pelinomaisesti, ja jos loukkaantumisia tulee, penkiltä löytyy korvaajia."

Laaja materiaali on varmasti tarpeen, sillä yhdentoista joukkueen Mestaruusliiga pelataan kolminkertaisena sarjana. Eskolle ja kumppaneille tulee 33 runkosarjaottelua ja päälle euro-ottelut.

"Pienempi määrä runkosarjan otteluita riittäisi. Ulkomailla totuin kaksinkertaisiin sarjoihin. Nyt ei taida jäädä harjoitteluun tarpeeksi aikaa, jos halutaan pärjätä myös eurokentillä."

Esko nautti kesälomasta touko- ja kesäkuussa. Omatoimiset harjoitukset hän aloitti heinäkuun alussa, ja VaLePan joukkueharjoitukset alkoivat heinäkuun lopussa.

"Akut on ladattu", kertoi Esko ja arvioi, että VaLePan vankimmat haastajat ovat mestaruutta puolustava Kokkolan Tiikerit ja Hurrikaani-Loimaa.

 

Miesten Mestaruusliigan avauskierros pelataan viikonloppuna. Lauantaina (26. 9.) kohtaavat Etta ja VaLePa. Sunnuntain ottelut ovat Leka–Riento, Loimu–Sampo, Team Lakkapää–VaLePa ja KoVe–Tiikerit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!