Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:lla kohtalon ottelu Seinäjoella – edellinen vierasvoitto neljän kuukauden takaa

Veikkausliigan mestarin HJK:n on pakko saada pisteitä SJK:lta pysyäkseen kärjen vauhdissa

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
HJK:n päävalmentajalla Mika Lehkosuolla on riittänyt pohdittavaa viime aikoina.
HJK:n päävalmentajalla Mika Lehkosuolla on riittänyt pohdittavaa viime aikoina. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Veikkausliigassa eletään juhlaviikkoja, kun mestaruustaistelu on tiivistynyt ottelu ottelulta. Mestaruustaistelun kannalta seuraava erittäin ratkaiseva ottelu pelataan tänään Seinäjoella, kun SJK isännöi HJK:ta.

Sarjakakkonen SJK on kolme pistettä edellä sarjakolmonen HJK:ta, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Käytännössä HJK:n olisi pakko saada voitto Seinäjoelta pitääkseen mestaruustaistelun omissa käsissään. HJK on viisi pistettä jäljessä RoPSia, jolla on kaksi ottelua enemmän pelattuna.

Ottelun merkitys on herättänyt pohjanmaalaiset lippuluukuille. Otteluun on varattu 4 000 istumapaikkaa, ja maksimikapasiteetti otteluun on 5 000. 500 hengen VIP-tilat on myyty loppuun.

"Ensimmäisen kerran historiassamme. Odotan lähemmäs 5 000 hengen yleisöä", SJK:n markkinointijohtaja Teemu Virtanen kertoi Helsingin Sanomille puhelimitse.

HJK:lla on ollut tällä kaudella niskalenkkiote SJK:sta, joka on hävinnyt kahdesti HJK:lle (1–2, 1–3). Ottelun ennakkosuosikki on kuitenkin kotijoukkue SJK, koska HJK on viiden ottelun kuntopuntarissa jumbona (0–2–3) ja SJK kärkijoukkue (3–2–0).

Seinäjoella kohtaa kaksi Veikkausliigan kovinta pallonhallintajoukkuetta, joille kummallekin pallonhallinta on osa toimivaa puolustusta. HJK voittaa lähes poikkeuksetta pallonhallinnan Veikkausliigaotteluissaan.

Parhaimmillaan HJK:n pallonhallinta otteluissa on yli 60 prosenttia. Kahdessa viimeisimmässä liigaottelussaan HJK ei ole kuitenkaan voittanut pallonhallintaa, ja Pietarsaaressa HJK pyrkikin vastahyökkäyksiin.

Myös Seinäjoki voittaa säännöllisesti pallonhallinnan liigaotteluissaan. SJK:n pallonhallintaprosentti on liigassa keskimäärin 54.

HJK on kriisissä ainakin tulosten puolesta. Joukkue on voittanut Veikkausliigassa viimeksi 12. elokuuta. Vieraskentällä edellinen voitto tuli 24. toukokuuta SJK:ta vastaan. HJK yksinkertaisesti tarvitsee Seinäjoelta voiton, joka kääntäisi sen kurssin.

HJK:n suurimpana ongelmana on tällä haavaa hyökkäysten päättäminen. RoPSia vastaan joukkue rakensi hyökkäyksiä 87 kertaa mutta sai koko ottelussa aikaiseksi vain kuusi laukausta. Niistä vain yksi suuntautui kohti maalia. RoPS hyökkäsi pallon kanssa 98 kertaa ja sai tehtyä 11 laukausta. Vastahyökkäyksiin HJK lähti vain 13 kertaa.

Jaroa vastaan HJK turvautui enemmän vastahyökkäyksiin, kun kolmannes (29) hyökkäyksiin lähdöistä (88) tapahtui vastahyökkäyksistä. HJK saikin ottelussa aikaiseksi kymmenen laukausta, mutta huonon viimeistelyn takia Klubi teki vain yhden maalin.

Interiä vastaan HJK laukoi kaikkiaan 18 kertaa, joista kymmenen kertaa rangaistusalueelta, mutta niistä vain viisi meni maalia kohti.

HJK on tehnyt viimeksi heinäkuussa kaksi maalia ottelussa.

Tällä kaudella HJK:n akilleenkantapäänä ovat olleet erikoistilanteet, sillä peräti 58 prosenttia päästetyistä maaleista (13. syyskuuta mennessä) on tullut erikoistilanteista. Vastahyökkäyksiä HJK on puolustanut hyvin.

SJK on puolustanut erikoistilanteita huomattavasti paremmin, sillä sen päästämistä maaleista 35 prosenttia on erikoistilannemaaleja.

SJK oli päästänyt 13. syyskuuta mennessä vain kaksi maalia vastahyökkäyksistä.

Tilastojen perusteella HJK:n toivo on tehdä seinäjoella maali hitaasta hyökkäyksestä pallonhallinnan jälkeen. Lisäksi HJK:n pitää välttää antamasta vaarallisia erikoistilanteita SJK:lle.

SJK–HJK Seinäjoen keskuskentällä tänään kello 17. ISTV näyttää ottelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?