Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK virittelee yhteistyötä ruotsalaisen AIK:n kanssa

Urheilu
 
René Österman
René Österman

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Helsingin IFK ja Ruotsin suurseuroihin kuuluva AIK kartoittavat mahdollisuutta tehdä yhteistyötä.

HIFK Fotbollin toimitusjohtaja René Österman painottaa, ettei virallista yhteistyötä ole tällä hetkellä seurojen välillä.

"Tunnustelua on kuitenkin ilmassa", hän myöntää.

AIK:n urheilujohtaja Björn Wesström kertoi Fotbollskanalenille, että mahdollinen yhteistyö kiinnostaa ruotsalaisseuraa. Hänen mukaansa AIK haluaa syksyn aikana tutustua IFK:n toimintaan.

IFK:lle tärkeä motiivi tunnustella yhteistyötä AIK:n kanssa on pelaajaliikenne. Tukholman kupeesta Solnasta tuleva AIK on Pohjoismaiden mittakaavassa suuri seura, joka taistelee parhaillaan Ruotsin mestaruudesta.

Monet AIK:ssa vähälle peliajalle jääneet miehet olisivat Veikkausliigaan päteviä jalkapalloilijoita. AIK puolestaan saisi pieneen rooliin jääneille pelaajilleen esimerkiksi lainapesteillä ottelutuntumaa.

AIK:sta on jo tullut yksi pelaaja IFK:hon, kun loukkaantumisista kärsinyt toppari Sauli Väisänen liittyi helsinkiläisjoukkueeseen loppukauden lainapestillä syyskuun alussa.

HS:n tietojen mukaan myös muiden ruotsalaisseurojen edustajia on käynyt seuraamassa IFK:n otteluita.

IFK on Veikkausliigassa yhdeksäntenä. Joukkueen sarjapaikka ei ole täysin varma, mutta helsinkiläiset nähdään todennäköisesti myös ensi kaudella Veikkausliigassa.

"Tarvitsemme ensi kaudella pelaajia myös ulkomailta", IFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä sanoo.

Östermanin mukaan ruotsalaispelaajat ovat houkuttelevia vaihtoehtoja kaksikieliseen helsinkiläisseuraan.

"Ruotsalaispelaaja istuisi hyvin IFK:hon. Olihan meillä Jonathan Karlssonkin ", hän sanoo viitaten vielä viime kaudella IFK:ta edustaneeseen pelaajaan.

 

HIFK kohtaa keskiviikkona Veikkausliigassa KTP:n Sonera-stadionilla kello 18.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!