Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yogi Berra oli Amerikan Matti Nykänen

Urheilu
 
Steve Nesius Reuters
Yogi Berra
Yogi Berra Kuva: Steve Nesius Reuters

Yksi amerikkalaisen baseballin kaikkien aikojen menestyneimmistä pelaajista Yogi Berra kuoli tiistaina 90-vuotiaana. Berra muistettiin New Yorkin Yankeesissa kymmenen mestaruutta voittaneen joukkueen siepparina, mutta vielä paremmin suurena persoonana, jonka lausahduksiin törmää vieläkin vähän väliä. Yogi Berra oli Yhdysvalloissa sitä, mitä Matti Nykänen myöhemmin Suomessa.

Amerikkalaislehtiä lukiessaan törmää vähän väliä sanontaan "Se on kuin deja-vu taas uudestaan, niin kuin Yogi Berra sanoi".

Yogismeina tunnetuille aforismeille tyypillistä on salaviisaus, joka kuulostaa parhaimmillaan zeniläiseltä paradoksilta. Sellaisia ovat esimerkiksi seuraavat viisaudet: "Ellet tiedä mihin olet menossa, voit päätyä jonnekin muualle" tai "Voit nähdä paljon katsomalla".

Jotkut ovat epäilleet, etteivät kaikki yogismit ole Berran suusta tai kuten pelaaja itse sanoi: "En ole sanonut kaikkea mitä olen sanonut."

Berran suosio perustui samanlaiseen antielitismiin kuin Matti Nykäsen suosio. Lehtimiehet pilkkasivat koulut keskeyttänyttä italialaissiirtolaisten poikaa tyhmäksi ja kielitaidottomaksi, mutta tavallinen kansa rakasti hervotonta mestarisiepparia.

Vuonna 1958 Yogista tehtiin sarjakuvahahmo Yogi Bear, joka ahdistelee turisteja Jellostonen kansallispuistossa. Suomessa hahmo tunnetaan Jogi-karhuna.

Saska Saarikoski
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!