Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokereille lepsun illan pistepotti

Kapanen teki kauden avausmaalinsa, kun Slovan kukistui kehnossa pelissä

Urheilu
 
Mikko Stig Lehtikuva
Jokerien Niko Kapanen saa Peter Reginiltä onnittelut kauden ensimmäisestä maalistaan.
Jokerien Niko Kapanen saa Peter Reginiltä onnittelut kauden ensimmäisestä maalistaan. Kuva: Mikko Stig Lehtikuva
Jokerit 4 Slovan Bratislava 1

 

Välityö tai pakkopullaa. Sitä oli Jokerien ja Slovan Bratislavan kohtaaminen jääkiekkoliiga KHL:ssä.

Jokerit pelasi ensimmäisen erän, odotti ja katseli kaksi seuraavaa, mutta voitti silti 4–1, kun Ville Lajunen, Mathis Olimb, Niko Kapanen ja Jesper B. Jensen tekivät maalin mieheen.

Kapaselle maali oli makea.

Hän pelasi vasta kolmannen ottelunsa seitsemään kuukauteen loukkaannuttuaan viime kevään pudotuspeleissä Minskiä vastaan. "Parantaa täytyy, mutta voitto oli hyvä", kapteeni Kapanen sanoi. "Heidän paikkansa syntyivät meidän virheistämme ja lepsuilusta."

Maali oli Kapaselle kauden ensimmäinen, samoin piste. Kuntoutusvaihe on vielä menossa, mutta suunta näyttää oikealta.

Kovin pitkään ei tarvinnut avauserän edetä, kun Jokerien ja Slovanin välinen tasoero selvisi.

Jokerit jauhoi kaksi maalia ensimmäisessä erässä, ja ne riittivät takaamaan jännityksen haihtumisen ja poistivat epäselvyydet voittajasta.

Ottelusta olisi voinut tulla hyvä ja viihteellinen kiekkoilta, mutta kaikkea muuta. Jokerit lopetti pelaamisen ja alkoi tehdä alkeellisia virheitä. Slovan nosti vähän tasoaan ja järjesti maalivahti Henrik Karlssonille muutamat lämpöiset hetket.

"Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta kahdessa seuraavassa Jokerit ei ollut enää joukkue. Oli vain yksilöitä", päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi.

"Karlsson piti meitä pystyssä toisessa erässä."

Illan pisterohmu oli Brandon Kozun. Hän keräsi syöttöpisteen kolmeen Jokerien maaliin. Koossa ovat 11 otteluun mukavat tehot: 6+11=17 ja liigan pistepörssin kärkipaikka.

Toisen erän alussa Jokerien kannattajat ehtivät säikähtää pahasti. Ykköspuolustaja Philip Larsen joutui kahden pelaajan väliin, ja pää retkahti holtittomasti. Siinä kävi kuin pikkulapselle pulkkamäessä, että tähtitaivas alkoi tuikkia.

Joukkuetoverit taluttivat Larsenin ja hänen ympärillään pörräävän ampiaisparven vaihtoaition puolelle.

Joukkue pelasi lähes täydet kaksi erää viidellä puolustajalla.

"Toivotaan, ettei Larsenin tapaus ole sen pahempi. Se oli varotoimenpide", Westerlund sanoi ja lisäsi kysyttäessä, että Larsen olisi itse halunnut takaisin kaukaloon.

Hyvin Jokerit selviytyi viiden puolustajan peluutuksessa, mutta luvalla sanoen ottelun tempo ei ollut kovinta A-luokkaa.

"Hyvin jaksoin pelata, ja oli kiva pelata", muhkean kesäparran kasvattanut Topi Jaakola sanoi. "Yksittäisenä pelinä se menee näinkin."

Jääkiekkoilijoiden tiet ovat joskus outoja ja arvaamattomia. Tšekkihyökkääjä Lukáš Kašpar pelasi viime kaudella mestarijoukkue Kärpissä. Siellä hänet opittiin tuntemaan lähinnä laiskana liukujana ja 1980-luvun takatukastaan.

Pudotuspeleissä Kaspar mahtui epäsäännöllisesti Kärppien kokoonpanoon, mutta Slovanissa hän valtasi ykkösketjun vasemman laidan. Illan kruunuksi tuli kavennus 2–1:een Jaakolan jäähyn aikana, kun Ladislav Nagy oli lyönyt kiekon päätyplankin kautta maalin eteen.

Jokereita odottaa kaksi kovaa vieraspeliä, joissa ei ole enää varaa lepsuiluun. Pietarin SKA ja Moskovan TsSKA mittaavat varmasti tason.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?