Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vimpeli vetää peleihinsä kaiken ikäisiä katsojia

Urheilu
 

Vimpelin Veto ei tunnista ilmiötä laskevista katsojamääristä missään ikäluokassa. Kolmen tuhannen asukkaan kylässä tendenssi on ollut vuosia päinvastainen.

Miesten Superpesis-joukkueen ottelut keräävät ajoittain yli 4 000 ihmistä tunnelmallisen Saarikentän lauteille, ja joukkue keikkuu jatkuvasti sarjan katsojakeskiarvojen kärjessä. Buumi alkoi viimeistään joukkueen voitettua Suomen mestaruuden 2010.

Elokuussa Sotkamon Jymy -ottelussa istuneet Laitilat ovat todellinen pesisperhe. Vanhemmat Pasi ja Anna-Mari ovat syntyjään Vimpelistä, ja molemmat ovat harrastaneet lajia nuoruudessaan. Pasi muistaa, miten hän kävi oman isänsä kanssa katsomassa Vedon otteita. Nyt pariskunta haluaa tarjota saman elämyksen lapsilleen.

"Vedon ottelut ovat tosi rauhallisia ja turvallisia perhetapahtumia", Anna-Mari sanoo. "Mitään lieveilmiöitä ei ole ollut."

Aleksi, Miika ja Aava, opettelevat ja harjoittelevat lajia pesiskouluissa ja juniorijoukkueissa. Heidän mielestään otteluissa on mukavaa käydä. Suosikkipelaajaa ei ole, mutta pelien jännittävin yksilösuoritus kyllä tiedetään. "Se on se, kun pallo lyödään läpitte jokeen", Aleksi kertoo.

Pesisperheet ovat tärkeä yleisönosa Vedon toiminnanjohtajalle Jukka-Pekka Kujalalle. Vimpelissä vaalitaan yhteisöllisyyttä. Organisaatiolla on vain kaksi vakituista työntekijää. Loppu hoituu talkoilla. "Peleissämme käy laidasta laitaan lapsiperheitä ja eläkeläisiä rollaattorilla", Kujala kertoo.

Pääsyyksi Vimpelin ottelutapahtuman suosiolle Kujala näkee joukkueen hyvän menestyksen 2010-luvulla.

"Vedon merkitys vimpeliläisille on valtava. Täällä ollaan yhdessä pienten puolella."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!