Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpaveljien tunteet pinnassa kuolonkurvissa

Urheilu
 
Jules Bianchi
Jules Bianchi

Suzukan kilparadan seitsemäs kaarre sai varmasti torstaina kierroksen areenan ympäri kävelleiden F1-kuljettajien tunteet pintaan.

Tähän kohtaan päättyi viime vuoden Grand Prix -kilpailussa heidän ranskalaisen kilpaveljensä Jules Bianchin elämä.

Bianchin Marussia-auto karkasi kuljettajan hallinnasta nopeuden laskemiseen määränneistä kaksinkertaisista keltaisista varoituslipuista huolimatta ja törmäsi nostotraktoriin, joka oli poistamassa hetkeä aiemmin radalta suistuneen Adrian Sutilin Sauber-autoa.

25-vuotias Bianchi kuoli enää tajuihinsa tulematta yhdeksän kuukautta myöhemmin kotikaupunkinsa Nizzan sairaalassa viime heinäkuussa.

Nyt viikonlopuksi F1-karavaani palasi turmaradalle Japaniin. Mutka on Suzukassa entisellään, mutta nostotraktorin sijasta GP-isännät ovat sijoittaneet paikalle nostolaitteen. Nähtäväksi jää, miten sillä saadaan mahdollinen autohylky poistetuksi radan reunalta.

Bianchin onnettomuuden jälkeen kattojärjestö FIA kehitti virtuaalisen turva-auton. Jos radalla sattuu jokin hidastamista vaativa tapahtuma, autoissa käynnistyy heti maksiminopeuden säätävä järjestelmä. Jos virtuaalinen vaihe ei riitä, radalle lähetetään varsinainen turva-auto, joka Bianchin tapauksessa tuli liian myöhään.

"On oudot tunteet tulla radalle, jolla on sattunut tuollaista. Luotan kuitenkin siihen, että kehitys turvallisuuspuolellakin on kulkenut eteenpäin. Turva-autosääntö on muuttunut, ja autot ovat entistä vahvempia", Williamsin suomalaiskuski Valtteri Bottas totesi torstaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!