Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täysjyvää, kanaa, makaronilaatikkoa, lihapullia ja salaattia

Urheilu
 

Helsingin Sanomat selvitti, miten vierasjoukkueet ruokitaan milläkin Liiga-paikkakunnalla. Juttuun on haastateltu kaikkien seurojen edustajia paitsi Espoon Bluesin, josta ei haluttu pelipäivänä kommentoida. Ässät aloittaa remontin vuoksi kotiottelut vasta parin viikon kuluttua, joten ruokalistoja ei ole vielä tehty.

 

HIFK, Ari Halttunen, joukkueenjohtaja:

Tarjoamme kolmea perusruokaa, joista jokainen joukkue on saanut kauden alla valita mieluisensa. Vaihtoehdot ovat broileri ja riisi, spagetti bolognese sekä lihapullat yrtti-tomaattikastikkeessa. Lisäksi tarjoamme vihreän salaatin ja ruokaisamman salaattivaihtoehdon. Näissä on ravintoarvot kohdallaan, ja oma kokkimme valmistaa ne hallin ravintolassa. Kotijoukkuekin syö usein samaa ruokaa, vähän ohjelmasta riippuen, mutta samantasoista se aina on.

 

HPK, Mia Kallio, ravintolapäällikkö:

HPK:n valmennukselta on tullut toive, että ottelun jälkeen tarjottava ruoka olisi pääosin liharuokaa. Sen lisukkeena tarjoamme riisiä, perunaa ja salaattia. Pyttipannun kaltaiset ruuat ovat kiellettyjä huonojen ravintoarvojen vuoksi. Mitään gourmet-ruokaa emme pysty resurssiemme puitteissa tekemään, mutta hyviä, ravitsevia annoksia kylläkin. Lihapullatkin maistuvat pojille, kunhan ne on tarjoiltu oikeiden lisukkeiden kera.

 

Ilves ja Tappara, Jani Putula, keittiöpäällikkö:
Meidän kannaltamme ei ole väliä, onko Ilveksen vai Tapparan kotipeli, sillä käytännöt ovat samat. Meillä on lähetetty joukkueenjohtajille viisi vaihtoehtoa, joista he ovat saaneet valita ruuan. Lihapullia menee kovaan tahtiin, ja valmistamme kaikki ruuat hallilla. Olen ollut tässä työssä jo kohta vuosikymmenen, ja siinä ajassa ruuan ravintoarvoihin liittyvät asiat ovat nousseet koko ajan enemmän tapetille. Huomaa, että myös pelaajat kiinnittävät huomiota tähän, sillä salaatin kulutus on lisääntynyt.

 

JYP, Jouni Willman, keittiöpäällikkö:

JYPin alaisuudessa toimivassa ravintolassamme on käytössä normaalit suurkeittiötilat, joissa valmistamme kaikki ruuat alusta loppuun. Tällä kaudella meillä on kiertävä ruokalista, jonka joukkue suunnitteli itse ja toimitti meille. Siitä löytyy kahta erilaista broileria, pasta bolognesea, makaronilaatikkoa ja uunilohta. Näitä tarjoamme vuorotellen, ja niitä syövät niin koti- kuin vierasjoukkuekin.

  

KalPa, Tiia Tanskanen, toimistopäällikkö:

Meillä ei ole omaa keittiötä, joten käytämme palveluntarjoajia. Vierasjoukkueet saavat valita etukäteen kahdesta vaihtoehdosta, joista molemmat ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. Tarjolla on joko pannupihvejä tai kanaa hedelmällisellä kastikkeella ja lisäksi salaattia.

 

KooKoo, Erkki Syrjänen, ravintolapäällikkö:

Tarjoamme kahta lämmintä ruokaa: täyslihaa ja joko broileria tai kanaa sekä kolmea salaattia. Minulla on vapaat kädet tarjoilujen suunnitteluun: olemme sopineet toimitusjohtaja Sakari Välimaan kanssa, ettei hän puutu minun asioihini enkä minä hänen. On turha tarjota liian hienoja ruokia, kunhan se on hyvää ja ravitsevaa.

 

Kärpät, Satu Hoikka, ravintolapäällikkö:

Teemme itse kaikki ruuat, ja koti- ja vierasjoukkueet syövät samaa. Olemme tarjonneet ennen kautta neljä vaihtoehtoa valittavaksi: makaronilaatikkoa, broilerin paistileikettä, pähkinäbroileria ja lihapullia. Näistä molemmat broilerit ovat ylivoimaisesti suosituimpia.

 

Lukko, Kari-Matti Korsi, ravintolapäällikkö:
Meillä ei kysellä toiveita, vaan tarjoamme hyvää, palauttavaa perusruokaa niin vieras- kuin kotijoukkueellekin. Se on useimmiten joko liha- tai kanapitoista. Vieraat saavat syödä hallin pukuhuonealueella, keittiömme sijaitsee siinä lähellä.

 

Pelicans, Lauri Pöyhönen, toimitusjohtaja, Pelicans Ravintolat Oy:
Joskus on pienistä asioista kiinni, kenelle kiekko pomppii. Yksi tekijä voi olla laadukas ruoka. En tarjoaisi kohun aiheuttaneiden annosten kaltaista ruokaa. Vierasjoukkueet ovat meidän vierainamme, joten kohtelemme heitä hyvin. On hyvä, että asiasta puhutaan. Ruuan suhteen on tärkeää, että pasta ja riisi ovat täysjyväversioita. Ykkössuosikki on bolognese ilman kermaa. Sen sisällöstä on keskusteltu valmentaja Pasi Nurmisen kanssa jo etukäteen.

 

SaiPa, Anne Poutiainen, ravintolapäällikkö:

Olen ollut SaiPan ravintolapuolella jo parikymmentä vuotta, eikä kertaakaan ole tullut pelaajilta valituksia ruuasta. Meillä tehdään kaikki itse Sputnik-ravintolassamme, ja pastan, riisin tai perunoiden kanssa tarjolla on useimmiten broileria. Koti- ja vierasjoukkueet syövät siellä. Tähän asti kaikille on maistunut.

 

Sport, Jyrki Niemi, toiminnanjohtaja:
Teimme tämän kohun seurauksena linjausmuutoksen: ennen tarjosimme vain jotain mielestämme urheilijalle sopivaa ruokaa, nyt lähetämme joukkueille etukäteen listan, josta he voivat valita, mitä syövät. Koen, että jouduimme pyöritykseen epäreilusti viime viikolla, sillä uutisoinnissa jätettiin kertomatta, että kastiketta, salaattia ja muutakin oli tarjolla.

 

TPS, Sanna Kiviranta, ravintolatoimenpäällikkö:

Tällä kaudella olemme kiinnittäneet todella paljon huomiota siihen, mitä täällä syödään. Pidämme kuukausittain kokouksia fysiikkavalmentajan ja kapteenin kanssa siitä, mitä tulisi tarjota. Budjetti ei ole mitenkään rajaton, mutta kekseliäisyydellä saamme tehtyä hyvää, proteiinipitoista ruokaa. Vierasjoukkueet syövät henkilöstöravintolassamme, ja tarjolla on kolme eri salaattia ja proteiininlähde sekä lisäke.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!