Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotikisan harakiri uhkaa McLaren-Hondaa

Ongelmia ei ole pystytty ratkaisemaan kauden aikana

Urheilu
 
Toru Hanai
Fernando Alonso ja Jenson Button saapuivat Suzukan fanitapaamiseen Hondan erikoisilla UNI-CUB-kulkimilla.
Fernando Alonso ja Jenson Button saapuivat Suzukan fanitapaamiseen Hondan erikoisilla UNI-CUB-kulkimilla. Kuva: Toru Hanai

Japanilaiset kasvatetaan pienestä pitäen säilyttämään kasvonsa kriisitilanteissa. Autojätti Hondan johdolle tällainen tapakasvatus on tänä vuonna enemmän kuin arvossaan, kun kallis F1-projekti tuntuu jämähtäneen koko kaudeksi pohjamutiin.

Honda yhdisti voimavaransa perinteisen menestystallin McLarenin kanssa toisen kerran F1-historiassa. Edellisellä kerralla 1988 kumppanuus poiki heti kaikkien aikojen menestyskauden, kun McLaren–Hondan kuskikaksikko Ayrton Senna ja Alain Prost hankkivat 16 kisasta 15 paalua ja 15 voittoa.

Tälle kaudelle Honda värväsi Fernando Alonson McLarenin ykköstykiksi toisen maailmanmestarin Jenson Buttonin rinnalle. Ainoastaan Alonso on hyötynyt kaupasta, joka ylensi hänet eniten ansaitsevaksi moottoriurheilijaksi.

Alonso ja Button ovat molemmat jääneet kuudessa aika-ajossa Q1-keräilyeriin. Kymmenessä kisassa on jääty pisteittä. Pistesijoja on neljä. Keskeytyksiä on 13.

Siinä missä Senna ja Prost olivat Hondan kotiradalla Suzukassa omaa luokkaansa, tänä viikonloppuna positiivisesta tuloksesta käy se, jos aika-ajossa päästään Q2-vaiheeseen.

Yksi pohjanoteeraus lisää omalla kotiradalla on kuin kuvaannollinen harakiri kunnianhimoiselle Hondalle, jonka yritys omana tallina päättyi yhtä ankeissa tunnelmissa kauden 2008 jälkeen.

F1-moottoreissa siirryttiin hybridiaikaan viime kauden alussa. Kokemuksia keräillyt Honda lähti mukaan tälle vuodelle, mutta sen pulmat ovat osoittautuneet jopa suuremmiksi, kuin Renaultilla oli viime kaudella.

Alonso ei yrittänyt kätkeä kasvojaan tuoreessa haastattelussa McLaren–Hondan nykytilasta.

"Emme ole selvittäneet kaikkia luotettavuusongelmia. Projektimme on liian nuori. Meillä on vasta nyt sama määrä kilometrejä, mitä Mercedeksellä oli ennen kauden avauskisaa. Olemme yhä talvitestivaiheessa. Tällaisia pulmia ei saisi enää olla", Alonso sanoi.

McLarenin ja Hondan sopimukset on tehty useiksi vuosiksi. Jo nyt näyttää varmalta, että merkittävää harppausta ylöspäin ei ole odotettavissa ainakaan ensi kaudella.

Hondan vuosibudjetti F1-panostukseen on 300 miljoonaa euroa. Se on samaa tasoa kuin Mercedeksellä, mutta isompi kuin Ferrarilla, joka pystyy ainoana nykytallina tienaamaan enemmän kuin tuhlaa.

Raskaimmat paineet kantaa Hondan moottoripäällikkö Yasuhisa Arai. Hänellä on edelleen yhtiön uuden pääjohtajan luottamus.

Ongelmavyyhdin katsotaan johtuvan voimayksikön kompressoreista ja systeemien sijoittelusta, jotka uusitaan ensi vuodeksi. Peruskomponentin suunnitteluun ei kuitenkaan puututa, mikä saa asiantuntijat varautuneiksi.

Jos McLaren–Hondan ensi vuosi jatkaa samaa linjaa, yhteistyön jatkuminen 2017 on enemmän kuin kyseenalaista, vaikka julkisesti asiaa ei varmasti aleta penkoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!