Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karl Külaots ja Korson Veto ovat valmiina Mestaruusliigan kauteen

Yleispelaaja himoitsee joukkuetovereineen paikkaa kahdeksan parhaan joukkoon Mestaruusliigassa

Urheilu
 
Markus Jokela HS
Korson Vedon Karl Külaotsin rooli vaihtui täksi kaudeksi hakkurista yleispelaajaksi. "Nyt hakkurina on minua isompi mörkö."
Korson Vedon Karl Külaotsin rooli vaihtui täksi kaudeksi hakkurista yleispelaajaksi. "Nyt hakkurina on minua isompi mörkö." Kuva: Markus Jokela HS

Lentopalloilija Karl Külaotsilla on joukkuetovereineen näytön paikka, kun miesten Mestaruusliiga pääsee vauhtiin tänä viikonloppuna. Vasta 21-vuotias Külaots kuuluu vantaalaisen Korson Vedon liigajoukkueeseen, joka puolustaa pääkaupunkiseudun lentopallomainetta.

Külaots on konkreettisesti Vedon lyöjä. Hän pelasi viime kaudella hakkurina ja oli joukkueensa paras pistemies 428 pisteellä. Alkavaan kauteen Külaots lähtee yleispelaajana.

"Petrin [valmentaja Petri Sainio ] kanssa tulimme siihen tulokseen, että sovin paremmin yleispelaajaksi. Nyt hakkurina on isompi mörkö kuin itse olen", sanoo Külaots ja viittaa Antti Valliniin, jolla on mittaa 206 senttiä.

Vuosi sitten Korso sai unelmastartin. Se oli pääsarjan kärkikastissa kolmen kierroksen jälkeen. Sitten iskivät vaikeudet, ja tuli vastoinkäymisiä ja pitkä tappiosarja. Korso pystyi lopulta pitämään paikkansa ja päätyi yhdeksänneksi.

"Joukkueemme nuori runko on pysynyt koossa. Olemme taas vuoden kokeneempia. Meillä on edellytyksiä parempaan kuin vuosi sitten. Ehdoton tavoite on päästä kahdeksan parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin", miettii Külaots.

Külaots on syntynyt Viron Pärnussa, mutta oli kaksivuotias muuttaessaan vanhempiensa kanssa Suomeen. Külaots varttui Mänttä-Vilppulassa Pirkanmaalla.

"Koripallo oli ensin ykköslajini. Jalkapalloakin pelasin, mutta kun ikäisteni joukkueet lopetettiin, valitsin lajin, jota isänikin on Suomessa pelannut. Isäni on pelannut lentopalloa ykkössarjassa."

Külaots on lukion käytyään ja varusmiespalveluksen suoritettuaan keskittynyt pelkästään lentopalloon. Kova ja tunnollinen harjoittelu on tuottanut tulosta.

Tänä kesänä Külaots pääsi aistimaan kansainvälistä menoa, kun hänet valittiin Suomen maajoukkueeseen Euroopan kisoihin Bakuun. Külaots tuli varamiehenä mukaan, kun Samuli Kaislasalo loukkaantui.

"Euroopan kisat oli uskomaton kokemus. Pelasin yhtä lukuun ottamatta kaikki ottelut. Harjoitteluuni tuli uutta potkua, kun pääsin näkemään, miten kansainvälisillä kentillä pelataan."

Külaots myöntää, että ulkomaiset kentät kiinnostavat. Ammattilaisuus ei kuitenkaan ole hänelle pakkomielle.

"Ulkomaiset sarjat tulevat ajankohtaisiksi, jos ovat tullakseen."

Helsingin Vuosaaressa asuvan nuorukaisen päivät täyttyvät harjoituksista, levosta ja otteluista. Lähitulevaisuudessa opiskelupaikan saaminen kuuluu ykkösjuttuihin.

"Haluan päästä opiskelemaan psykologiaa mahdollisimman pian. Psykologia on niin lähellä urheilua. Minua on kiehtonut aina se, miten voidaan parantaa urheilijan henkistä vahvuutta."

Külaots aloittaa neljännen kautensa Korson Vedossa. Syksyn urakka alkaa sunnuntaina kotiottelulla hallitsevaa mestarijoukkuetta Kokkolan Tiikereitä vastaan.

"On loistavaa, kun päästään heti mestareita vastaan. Meidän pitää vain saada tasaisuutta suorituksiimme, jotta menestymme."

 

Korson Veto kohtaa Kokkolan Tiikerit huomenna sunnuntaina Lumo-hallissa alkaen kello 17.

Markus Jokela HS
Petri Sainio (oik.) on tehnyt joukkoineen lujasti töitä, jotta Korson Veto pääsisi pudotuspeleihin.
Petri Sainio (oik.) on tehnyt joukkoineen lujasti töitä, jotta Korson Veto pääsisi pudotuspeleihin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!