Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rosberg ja Bottas saavat revanssin Japanissa

Räikkönen kärsi Kvjatin ulosajosta aika-ajon lopussa

Urheilu
 
Thomas peter reuters
Aika-ajossa onnistuneet Nico Rosberg (vas.) ja Valtteri Bottas lähtivät eri tahtia lehdistötilaisuudesta.
Aika-ajossa onnistuneet Nico Rosberg (vas.) ja Valtteri Bottas lähtivät eri tahtia lehdistötilaisuudesta. Kuva: Thomas peter reuters

Japanin aika-ajon jälkeen varikolta löytyi vain kaksi iloista kuljettajaa: paalun ottanut Nico Rosberg, ja kolmosruudulla kauden parhaan aika-ajonsa maksimoinut Valtteri Bottas.

Rosberg oli paalulla Suzukassa myös viime vuonna, samoin kuin Bottas kolmannella paikalla. Silloin sateessa ajetussa kisassa Nico putosi kakkoseksi, ja Valtteri romahti kuudenneksi.

Nyt kumpikin lähtee hakemaan revanssia tältä kaikkien kuljettajien mieliradalta.

Rosberg löi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin vasta toisen kerran tällä kaudella. Mercedeksen parivaljakko valtasi eturivin kymmenennen kerran tällä kaudella. Rinnakkain eturivistä Rosberg ja Hamilton starttaavat nyt 25. kerran yhteensä 51 kisassaan.

"Tämän paremmin emme olisi voineet iskeä takaisin Singaporen notkahduksemme jälkeen. Olen todella tyytyväinen tähän päivään. Käänsimme asiat oikealle tolalle", Rosberg sanoi.

Rosberg on voittanut tällä kaudella Espanjan, Monacon ja Itävallan kisat. Hamilton johtaa sarjaa 41 pisteen erolla.

"Poutasää auttaisi kisassa varmasti. Se olisi iso apu, kun tunne autosta kuivalla radalla oli todella hyvä. Auto käyttäytyi hyvin aamulla pitkässä vedossa, joten olen luottavainen kaiken toimimiseen kisapituudessakin", Rosberg vakuutti.

Bottas pääsi kärkikolmikkoon vasta toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäinen kerta oli kolme kisaa sitten Belgiassa. Siellä kolmospaikka meni hukkaan kisasähläysten myötä, ja lopputulos oli yhdeksäs sija.

Japanin lauantai oli Bottakselle erinomainen. Vaikka Bottas katseli sateisen perjantain toisen harjoituksen kokonaan sivusta, kutina oli, että Williamsin auto on hyvässä iskussa.

"Teimme kaiken oikein auton säädöissä harjoituksista aika-ajoon. Meillä oli perussäädöt niin hyvin kohdallaan, että pääsimme hyvin liikkeelle. Harjoituksen jälkeen laskimme, että meillä on mahdollisuudet kamppailla näistä sijoista", Bottas sanoi.

Suzukan ensimmäisellä ratasektorilla Bottas nautiskeli sielunsa kyllyydestä.

"Uskomatonta, miten kovaa tällä radalla voi mennä mutkat. Tuntuu, että sitä pitoa vaan on enemmän ja enemmän. Kun balanssin saa kohdalleen, on kuin tanssisi koko kierroksen lävitse", Bottas ilakoi.

Aika-ajo päättyi etuajassa Red Bullin Daniil Kvjatin rajuun ulosajoon. Yksi eniten kärsineistä oli Ferrarin Kimi Räikkönen, jonka ensimmäisellä vedolla renkaat eivät toimineet kunnolla.

"Toisella kerralla ulosmenokierroksella ne tuntuivat taas paljon paremmilta. Siinä meillä olisi vauhti riittänyt kolmospaikkaan asti", Räikkönen valitti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!