Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomas Vänttisen osuma lannisti Bluesin

Päävalmentaja Jyrki Aho noitui espoolaisten virheitä lauantain ottelussa

Urheilu
 
Janne Kalluinen
Illan huippuhetket: Sport nollasi Bluesin
Illan huippuhetket: Sport nollasi Bluesin
Sport ei jättänyt Bluesille mahdollisuuksia Kuparisaaressa, vaan espoolaiset nollattiin tylysti kolmella osumalla. Näistä Tuomas Vänttinen iski kaksi.
Sport 3 Blues 0

Jääkiekkoliigassa häntäpäähän valahtaneet Blues ja Sport tarvitsivat kuumeisesti pisteitä Kuparisaaren illasta. Toisen joukkueen ahdinko jatkui myös kamppailun jälkeen, ja tällä kertaa helpotusta tilanteeseensa sai ansaitusti Sport, joka nousi 11. sijalle.

Espoon Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho oli ottelun jälkeen vaisuna.

"Tämä oli kova kamppailu molemmilta joukkueilta. Molemmat halusivat voittaa. Tasaisessa toisessa erässä meilläkin oli hetkemme. Päätöserässä teimme kolme virhettä. Ne kostautuivat, ja yhtäkkiä peli oli 2–0. Avasimme pakettiamme ottelun lopulla, mutta emme onnistuneet kaventamaan ottelua", kommentoi Aho.

Espoolaisten hyökkäyspeli pätki avauserässä. Blues ei kyennyt luomaan Sportille suurta vaaraa, jota isännät puolestaan tarjosivat vierailleen jatkuvasti. Sport siirtyikin alivoimalla 1–0 -johtoon Tuomas Vänttisen taistelumaalilla, jota Bluesin puolustajat seurasivat paraatipaikoilla.

Maalittomaksi jääneen toisen erän lopulla Blues näytti saavan hieman ottelun juonesta kiinni, mikä lupaili vielä jännitettävää Vaasaan bussilla saapuneille Bluesin kannattajille. Päätöserän alussa Roope Talaja pääsi kokeilemaan laukaustaan mutta tuloksetta.

Lupaava erän alku muuttui espoolaisille äkisti kylmäksi suihkuksi, kun Sportin puolustaja Ari Gröndahl sai rauhassa laukaista kiekon maaliin hyvältä tontilta ohi Kaapo Kähkösen. Syöttäjiksi osumaan merkittiin Joonas Komulainen sekä Sportissa debytoinut Niclas Lucenius.

Ottelun lopulla Kim Hirschovitsille luotiin hyvän poikkisyötön ansiosta Bluesin paras maalintekopaikka, mutta Mika Järvinen Sportin maalilla venyi upeasti vedon tielle. Tähän myös kiteytyi ottelun koko kuva: Blues oli parhaimmillaan kohtalainen, mutta Sport oli erinomainen.

"Oli tiukka lätkäpeli. Molemmat joukkueet puolustivat tiukasti. Pitää vain oppia omista virheistään ja mennä eteenpäin kohti ensi tiistain ottelua. Omaan peliini olen ihan tyytyväinen", sanoi Bluesin parhaimmistoon kuulunut Kaapo Kähkönen.

Vaasalaisten parhaimmistoon kuului Tuomas Vänttinen. Hänen toinen maalinsa tuli, kun hän iski tyhjiin loppuluvut 3–0.

Janne Kalluinen
Vaasa

Johannes Tervo
Tuomas Vänttinen teki 1–0-voittomaalin Bluesia vastaan ja sai onnittelut joukkuetovereiltaan Aleksi Laaksolta ja Teemu Tallbergilta.
Tuomas Vänttinen teki 1–0-voittomaalin Bluesia vastaan ja sai onnittelut joukkuetovereiltaan Aleksi Laaksolta ja Teemu Tallbergilta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?