Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen cup päättyi maarianhaminalaisjuhliin

Diego Assis sytytti IFK Mariehamnin kannattajat hurmioon Valkeakoskella

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Diego Assis (kesk.) johti IFK Mariehamnin juhlia Suomen cupin finaalissa.
Diego Assis (kesk.) johti IFK Mariehamnin juhlia Suomen cupin finaalissa. Kuva: Vesa Koivunen
IFK Mariehamn 2 FC Inter 1

Yhteislaulua, onnellisia maarianhaminalaispelaajia ja lähes kyynelehtiviä turkulaisjalkapalloilijoita. Valkeakoskella pelattu Suomen cupin loppuottelu oli täynnä draamaa ja tunteita.

IFK Mariehamn voitti cupin finaalissa turkulaisen FC Interin 2–1. Ottelun sankariksi nousi Diego Assis, joka viimeisteli IFK:n molemmat maalit.

Ottelun jälkeen Assis oli niin hyvällä tuulella, että häneltä sateli kiitoksia kaikkiin mahdollisiin suuntiin. Cupin voittoa hän aikoi juhlia omenamehulla.

Artikkeliin liittyvät

Kentällä Assis ja IFK eivät tarjonneet Interin pelaajille omenamehua vaan ilkeän vastustajan.

Vauhdikkaan avauspuoliajan loppu oli dramaattinen. Maarianhaminalaisten Duarte Tammilehto lensi suihkuun 38. peliminuutilla Interin Petros Kanakoudisin provosoinnin jälkeen.

Ulosajo ei hyydyttänyt maarianhaminalaisia. Assis viimeisteli saksipotkulla avausmaalin aivan puoliajan lopussa.

Assis teki illan toisen osumansa puskemalla pallon verkon perukoille vajaan tunnin kohdalla. Dever Orgill teki maaliin hienon esityön. Inter piti miesylivoimalla paljon palloa, mutta sillä oli vaikeuksia päästä hitailla hyökkäyksillä huippupaikoille. Ottelun lopussa Inter painosti hurjasti, mutta Guy Gnabouyoun kavennus jäi laihaksi lohduksi.

Sen jälkeen alkoivat maarianhaminalaisten juhlat. "Tämä on iso juttu koko saarelle. Meitä ei tarvitse olla paljoa, että saamme hienon fiiliksen aikaan", tähtipelaaja Petteri Forsell sanoi viitaten finaaliin matkanneisiin satoihin IFK:n kannattajiin.

Forsell piti cupin voittoa IFK-uransa suurimpana yksittäisenä saavutuksena.

Maarianhaminalaisseura ei ollut juhlinut koskaan voittoa cupissa, jonka ykköstila toi paikan Eurooppa-liigan karsinnoissa ja 50 000 euroa. "Toivottavasti laiva lähtee satamasta, etteivät nuo sekoile liikaa", Forsell virnuili viitaten joukkueen tavoin laivalle suunnanneisiin faneihin. Sitä pelkoa tuskin oli.

"Kannattajamme ansaitsevat tämän voiton."

IFK puolusti alivoimalla hyvin, eikä sillä ollut loppua lukuun ottamatta suurta hätää.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli erittäin pettynyt mies. Tappion lisäksi häntä korpesi ottelun tuomarityöskentely.

Interiltä hylättiin avauspuoliajalla maali, joka ei Dragtsman mukaan ollut paitsio. IFK:n avausmaalia hän piti paitsiona.

Tapio Keskitalo HS
Valkeakoski

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!