Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

RoPS maalin voitolla Veikkausliigan kärkeen

Urheilu
 
Janne Turunen
Mostagh Yaghoubi
Mostagh Yaghoubi
RoPS 2 VPS 1

RoPS säilytti mahdollisuutensa aina mestaruuteen asti nappaamalla kotonaan VPS:lta kolme pistettä.

Rovaniemeläiset ratkaisivat pelin edukseen ensimmäisen puolituntisen aikana, mutta sitten oli vaikeampaa. Pelin lopussa oli aistittavissa jopa pientä paniikkia kotijoukkueen taustalinjoilla.

Avausosuman pohjustivat Janne Saksela ja Mika Mäkitalo, jonka nappisyötön William John jatkoi maaliin. Toinen osuma tuli Mostagh Yaghoubin lyhyestä kulmapotkusta, jonka puski verkon perukoille toppari Friday Obilor.

Hieman ennen taukoa tullut vaasalaisten kavennusmaali oli komea yksilösuoritus Pyry Soirilta. Hän purjehti laidasta keskelle ja sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan.

Toinen jakso oli tasoltaan heikompi. Molemmat hakivat ratkaisuja pitkillä syötöillä. Kunnollisia maalipaikkoja ei tällä keinoin tullut kuin ani harvoin.

Laitalinkin paikalla uurastaneen Janne Sakselan mukaan RoPS ei saanut enää toisella jaksolla kakkospalloja.

"Sen sijaan avausjakso oli hyvä meiltä. Pallo liikkui ja saimme maalipaikkoja", Saksela totesi.

Kotijoukkueesta kunnostautui tällä kertaa eritoten keskikenttä. Roolit Yaghoubin, Antti Okkosen, Mika Mäkitalon ja Janne Sakselan välillä ovat selkiytyneet. William John on taitava, mutta pehmeä.

Eero Markkasta ei kentällä nähty. Lievä loukkaantuminen piti hänet sivussa. Maalipörssin kärkimies Aleksandr Kokko linkutti myös vaihtoon hieman ennen pelin päätöstä.

"Ei tässä ole mitään vakavampaa. VPS:lla oli vain niin pirun kovat topparit", Vili Koskimaata ja Timi Lahtea kehunut Kokko totesi.

Voittonsa ansiosta RoPS palasi liigan kärkipaikalle, mutta sillä on pelattuna yksi peli enemmän kuin SJK:lla.

Vaasalaisten asema liigan tyvipäässä on edelleen tukala, mutta mikäli otteet jatkuvat tällaisina, se säilyttää sarjapaikkansa.

Janne Turunen
Rovaniemi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?