Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alisa Vainio ihastutti Pääkaupunkijuoksussa

Varttimaratonin voitto heltisi selvällä erolla muihin

Urheilu
 
Alisa Vainio
Alisa Vainio

Syksyn seuratuin suomalainen yleisurheilija Alisa Vainio, 17, jatkaa kilpailuralliaan.

Viikko sitten Joutsenon maratonilla huippuajan 2.33.24 juossut Vainio osallistui sunnuntaina Helsingin Pirkolassa Pääkaupunkijuoksuun. Hän voitti naisten varttimaratonin ajalla 36.20.

Lappeenrantalainen Vainio kertoo palautuneensa hyvin maratonin rasituksista, mutta päättäneensä osallistumisesta Pääkaupunkijuoksuun vasta lauantai-iltana kello 22.

"Olen juossut maratonin jälkeen vain kevyitä lenkkejä ja palautunut hyvin. Vain etureidet ovat olleet vähän kipeät", Vainio sanoi kisajärjestäjien tiedotteessa.

"Tämä oli hyvä harjoituslenkki. Reitti oli mukavaa hiekkatietä.

Naisten kisassa toiseksi sijoittui Minna Lamminen ja kolmanneksi 800 metrin hallitseva Suomen mestari Karin Storbacka. Lamminen hävisi Vainiolle 48 sekuntia ja Storbacka 2.05 minuuttia.

Miesten kisan nopein oli Jussi Utriainen ajalla 33.55.

Alisa Vainion viime viikolla juoksema maratonaika on herättänyt suomalaisissa yleisurheilupiireissä ihastusta, mutta on kirvoittanut myös varoituksen sanoja.

Vainion viikon takainen aika alitti Rion olympialaisten kisarajan selvästi. Hän ei kuitenkaan saa osallistua kisaan nuoren ikänsä takia. Olympiamaratonilla saavat juosta vain 20 vuotta täyttäneet.

Vainio on suomalaisen kestävyysjuoksun kirkkain lupaus, ja häntä onkin varoiteltu harjoittelemasta ja kilpailemasta liikaa nuorella iällä.

Pääkaupunkijuoksun jälkeen Vainio totesi, että ei ole suunnitellut vielä ensi kauden kilpailukalenteriaan kovin tarkasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!