Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Armeija juhli TsSKA:n maalien tahdissa

Radulov ja Stoljarov jyräsivät Jokerit Moskovan Jääpalatsissa. Jokerien puolustajat pulassa ja hyökkääjät tehottomia.

Urheilu
 
Juha Metso
Venäjän armeijan sotilaat kannustivat TsSKA:ta voittoon seuran kotihallissa, Jääpalatsissa.
Venäjän armeijan sotilaat kannustivat TsSKA:ta voittoon seuran kotihallissa, Jääpalatsissa. Kuva: Juha Metso
Moskovan TsSKA 5 Jokerit 2

Jokerien suurkaupunkikierros Pietariin ja Moskovaan jätti käteen vain joukon hotellilaskuja, ravintolakuitteja ja muutaman tuhat litraa poltettua lentopetrolia. Jääkiekkoliiga KHL:n sarjapisteitä ei irronnut.

Armeijan seurat tuntuivat terminologian mukaisesti vyöryvän päälle. Ensin oli SKA parempi perjantaina, ja sunnuntaina toinen armeijan joukkue TsSKA näytti, että viime kevään asetelmat pysyvät ennallaan.

TsSKA voitti 5–2 ja ohitti Jokerit sarjataulukossa.

Keväällä juuri TsSKA voitti Jokerit pudotuspelien toisella kierroksella. Tämän kauden alussa Jokerit voitti kotonaan 3–0, mutta nyt palattiin moskovalaiseen rytmiin.

"Tänään oltiin huonompi joukkue ja hävittiin paremmalle, mutta se johtui meistä itsestämme", Jokerien kapteeni Niko Kapanen sanoi ja ravisteli palautusjuomapulloa.

Jokerien toisen maalin tehnyt Jere Sallinen polki kuntopyörää ja näytti niin vihaiselta kuin kiekkoilija voi olla.

"Me pystymme paljon parempaan", Sallinen sanoi, mutta ei oikein pystynyt vertaamaan armeijan joukkueita keskenään.

"Hyviä jengejä, mutta niin olemme mekin. Oltiin tänään askeleen perässä."

Tuttu herra Aleksander Radulov pelasi Jokerit katolleen. Radulov teki ensimmäisen erän alussa 1–0 laukauksellaan ruuhkan takaa. Toisen erän alussa hän punnersi väkisin maalille ja ketjun keskushyökkääjä Gennadi Stoljarov survoi kiekon sisään. Ei auttanut protestointi eikä videofilmien kelaaminen.

Kuvio oli yksinkertainen. Radulov tai joku muu vuorollaan voitti kaksinkamppailun maalin takana. Siitä lähti syöttö maalin eteen ja punavalo paloi.

Alustus toiseen maalin meni näin, samoin kolmanteen, jossa Geoff Platt syötti kiekon Maksim Maminille ihan Henrik Karlssonin nenän alle.

Stoljarovin johtama ykkösketju, jossa pelasivat Simon Hjalmarsson ja Radulov näytti jääkiekon oppitunteja jokaisessa vaihdossa.

Jokerien puolustajilla oli järkyttävän suuria vaikeuksia avata peliä, kun vastustajan prässi puski päälle.

Alakerran Atte Ohtamaa ja Jesper B. Jensen joutuivat muutaman kerran pelaamaan täydellisen ylipitkiä vaihtoja, kun punapaidat jyräsivät päälle.

Ohtamaa ja Jensen eivät olleet ainoat. Osansa saivat myös Ossi Väänänen parinaan Oskari Korpikari. Topi Jaakola ja Ville Lajunen eivät myöskään säästyneet mankelilta.

Pahinta oli, ettei Jokerit saanut peliään pyörimään edes ylivoimalla. Peter Regin piti hyvin kiekkoa ylivoimapelissä, mutta jakoi sitä melko mielikuvituksettomasti. Tilanteita tai maalipaikkoja hän ei saanut aukeamaan.

Karlsson pelasi Pietarissa kolmannen erän ja Moskovassa koko pelin. Joukkue jätti hänet yksin ja osattomaksi, kun paine kasvoi suurimmilleen.

Kippari Niko Kapanen ja Jere Sallinen tekivät Jokerien maalit kolmannessa erässä, kun molemmilta joukkueilta alkoi suurin palo sammua.

Kummallisinta TsSKA:n ja Jokerien kohtaamisessa oli, ettei halli ollut täynnä. Päätykatsomoon oli tullut tai komennettu parisataa sotilasta armeijan urheiluseuran hengessä, mutta ihmeen paljon jäi jakkaroita tyhjäksi, vaikka halliin ei mahdu kuin reilut viisi tuhatta katsojaa.

Ja jotain vielä merkittävämpää puuttui ottelusta. Seuralegendat Boris Mihailov ja Vladimir Petrov eivät istuneet kunnia-aitiossa, kuten heillä usein on tapana.

Jalkapallo-TsSKA kohtasi lauantaina paikallisottelussa Lokomotivin. Se sai liikkeelle noin 15 000 katsojaa ja tunnelma nousi kattopilareihin asti. Kiekkopelissä lähinnä musiikki pauhasi ylikovaa, kun katsojat istuivat hiljaisina sunnuntailounasta sulatellen.

Pietarissa on paljon paremmin onnistuttu saamaan kaupunkilaiset oman joukkueensa taakse kuin Moskovassa. Pääkaupungin vapaa-ajan tarjonnassa riittää jokaiselle jotakin ja iänikuiset ruuhkat kyllästyttävät ihmisiä. Helpompi istua kotisohvalla kuin auton ratissa matkalla kiekkopeliin.

 

Jokerien seuraava kotiottelu on ensi torstaina Pietarin SKA:ta vastaan. Ottelu alkaa Hartwall-areenassa klo 18.30.

Heikki Miettinen HS
Moskova

TsSKA:n maskotilla oli syytä iloon.
TsSKA:n maskotilla oli syytä iloon.
Aleksander Radulov (oik.) ja Gennadi Stoljarov muodostivat moskovalaisten tehokaksikon.
Aleksander Radulov (oik.) ja Gennadi Stoljarov muodostivat moskovalaisten tehokaksikon.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!