Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljoona dollaria jokaista omaa ikävuotta kohden

Jordan Spiethin, 22, lähes täydellinen golfvuosi huipentui ennätystienesteihin

Urheilu
 
Jordan Spieth
Jordan Spieth

Maailmassa tuskin on kovin monta kaksikymppistä, jotka ovat tienanneet tänä vuonna miljoona dollaria jokaista ikävuottaan kohden omalla huipputason erityisosaamisellaan.

Amerikkalainen golfammattilainen Jordan Spieth saattaa olla ainoa.

Spieth on 22-vuotias, ja sunnuntaina hänen palkintotienestinsä ylittivät 22 miljoonaa dollaria eli noin 19,7 miljoonaa euroa.

Lisäksi Spieth tienaa todennäköisesti ainakin muutaman miljoonan välinesopimuksista ja henkilökohtaisilta sponsoreilta.

Lähes täydellisesti sujuneen uransa kolmannen ammattilaiskauden Spieth kruunasi voittamalla sunnuntaina Atlantassa PGA-kiertueen finaalin.

Voitto oli hänelle kauden viides, ja sen myötä hän kuittasi koko kauden mittaisen pistekilpailun FedEx Cupin ykkössijan.

Kokonaiskilpailun voitosta hän sai 10 miljoonan dollarin bonuksen, jota ei lasketa kiertueen viralliseen tienestitilastoon.

Finaalin voitosta Spieth kuittasi lähes puolitoista miljoonaa dollaria. Näin hänen kauden tienestinsä (ilman bonusta) nousivat kiertueen ennätykseen, yli 12 miljoonaan dollariin.

"Raha merkitsee minulle paljon. Nyt se antaa minulle mahdollisuuden huolehtia entistä paremmin niistä ihmisistä, jotka ovat tehneet tämän minulle mahdolliseksi. Kuten aina sanon, tämä on tiimiponnistelua", Spieth sanoi sunnuntaina.

Spiethin urheilullinen menestys hipoi Tiger Woodsin parhaita kausia. Kauden neljästä major-kilpailusta Spieth voitti kaksi (Masters ja US Open) sekä oli muissa toinen (PGA Championship) ja neljäs (Open Championship).

Loppukesällä hän käväisi kahteen otteeseen maailmanlistan ykkösenä ja otti kärkisijan uudelleen haltuunsa sunnuntaina.

Kauden aikana Spieth pelasi 25 kilpailua, joissa hän voitti viidesti, oli neljä kertaa kakkonen ja kerran kolmas. Karsiutumisia kertyi neljä, joista kaksi tuli kiertueen finaalisarjan kahdessa ensimmäisessä kilpailussa.

 

Lähteet: AP, asapsports.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?