Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten Mestarien liiga testaa HJK:n

Ottelut Celticiä vastaan harvinaista herkkua Klubin nuorille

Urheilu
 
Markus Jokela HS
HJK:n kakkosjoukkueen Klubi-04:n päävalmentaja Toni Koskela (kesk.) jutteli maanantaina luottopelaajien Leo Väisäsen (vas.) ja Sebastian Dahlströmin kanssa.
HJK:n kakkosjoukkueen Klubi-04:n päävalmentaja Toni Koskela (kesk.) jutteli maanantaina luottopelaajien Leo Väisäsen (vas.) ja Sebastian Dahlströmin kanssa. Kuva: Markus Jokela HS

HJK:n liigajoukkueen europelit loppuivat lyhyeen, mutta Klubin nuoret vasta aloittavat euro-ottelunsa tällä viikolla. HJK pääsee ensimmäisenä suomalaisjoukkueena mukaan laajentuneeseen nuorten Mestarien liigaan eli Uefa Youth League -kilpailuun. Cup-kilpailussa HJK kohtaa ensimmäisessä otteluparissa Skotlannin suurseuran Celticin nuoret.

Mestarien liigassa pelataan alle 19-vuotiaiden joukkueilla, joita saa vahvistaa kolmella alle 20-vuotiaiden pelaajalla. HJK:ta edustaa seuran Kakkosessa pelaava joukkue Klubi-04, jonka päävalmentaja on edustusryhmän apuvalmentaja Toni Koskela.

"Onhan tämä huikea mahdollisuus, joka on harvinaista herkkua. Varmasti kaikki pelaajat odottavat innolla. Olemme pelanneet [Kakkosessa] tiiviillä tahdilla, joten vasta tällä viikolla rupesimme kunnolla valmistautumaan Celticiä vastaan", Toni Koskela kertoi.

Liigajoukkueesta HJK:n nuorten joukkuetta täydentävät ainakin Lucas Lingman ja Joachim Böckerman. Molemmat pelasivat elokuun alkuun asti lähinnä Kakkosessa. Kilpailuun ilmoitettuun joukkueeseen on merkitty edustuksesta mukaan myös Obed Malolo ja Roni Peiponen.

Koskela kertoi, että Celtic pelasi hiljattain tiukkoja otteluita suurseurojen junioreita vastaan kolmesta tappiosta huolimatta.

"Etelä-Afrikassa he hävisivät junioriturnauksessa Arsenalille 2–4 ja Ajaxille 0–1. Sunnuntaina he hävisivät Benficalle 1–2", Koskela sanoi.

HJK panee Celticille hanttiin omilla vahvuuksillaan.

"Olemme tänä vuonna olleet näin nuoreksi joukkueeksi poikkeuksellisen hyviä joukkuepuolustamisessa. Sarjassa meillä on 11 nollapeliä. Se antaa vahvan pohjan tekemiseen", Koskela sanoi.

Löytyykö joukkueestasi riittävästi fyysisyyttä?

"Esimerkiksi Sebastian Dolivo ja Leo Väisänen ovat omilla pelipaikoillaan sen kokoisia kuin pitääkin olla. Meillä on riittävästi nopeutta ja taitoa", Koskela kertoi.

Koskelan mukaan HJK:n pitää kotiavauksessa kontrolloida peliä ja pitää hyvä tasapaino pelissä.

 

Nuorten Mestarien liigan ottelu HJK–Celtic keskiviikkona Sonera-stadionilla kello 18.30. HJK TV näyttää ottelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!