Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret nousivat neljässä vuodessa parhaaksi maaksi

Urheilu
 

Suomen suunnistusmaajoukkueen kaksi viime kautta ovat olleet laihoja ainakin MM-menestyksellä mitattuna, mutta nuorten maajoukkueen suunta on ollut jyrkästi ylöspäin.

Tämän vuoden MM-kisoissa Norjassa nuoret olivat paras maa sekä mitalitaulukossa että pistevertailussa, johon lasketaan kunkin maan kolmen parhaan suunnistajan sijoitukset.

Neljässä vuodessa Suomen noususuhdanne pistekilpailussa on ollut vakuuttava: kuudes, neljäs, toinen, ykkönen

Norjasta mitaleita tuli kuusi: kolme kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Olli Ojanaho otti kaksi henkilökohtaista ja viestikultaa.

Viime vuonna tuli kolme mitalia, mutta sitä ennen seitsemästä vuodesta kuutena tuli vain yksi mitali ja kerran kaksi.

Nuorten maajoukkueen vastuuvalmentajana neljä viime vuotta toimineen Markus Lindeqvistin mukaan syy nousuun löytyy viisi vuotta sitten tapahtuneesta isosta valmennusjärjestelmän remontista.

Sen kulmakiviä ovat alueellinen valmennus sekä kolme nuorten valmentajaa Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Lisäksi kotimaan testausta (esimerkiksi juoksutestit radalla ja maastossa) sekä ulkomaan leiritystä on lisätty.

"Nyt jokaisella urheilijalla pitää olla henkilökohtainen valmentaja, ja terveydenhuollon tukiverkosto on parempi", Lindeqvist sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!