Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tässä ovat perintöprinssit – Kummolan paikalle on kova tunku yritysmaailmasta

Urheilu
 
Pete Aarre-Ahtio
Kalervo Kummola on johtanut Jääkiekkoliittoa vuodesta 1997. Hän astuu tehtävästä sivuun ensi kuussa. Kummola palkitsi vuoden 2014 Urheilugaalassa vuoden joukkueen.
Kalervo Kummola on johtanut Jääkiekkoliittoa vuodesta 1997. Hän astuu tehtävästä sivuun ensi kuussa. Kummola palkitsi vuoden 2014 Urheilugaalassa vuoden joukkueen. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Jääkiekkoliiton puheenjohtajan tehtävää tavoittelee yritysmaailmassa menestyneiden miesten joukko. Vaalissa voi tapahtua yllätyksiä, vaikka sellaista ei välttämättä toivota.

Veli-Pekka Ketola
Veli-Pekka Ketola

Sopivia ehdokkaita Kalervo Kummolan seuraajaksi perkaavalla Jääkiekkoliitolla on kimurantti tehtävä.

Liiton puheenjohtajan paikkaa tavoittelee ainakin seitsemän miestä. Aakkosjärjestyksessä he ovat Heikki Hiltunen, Veli-Pekka Ketola, Harri Nummela, Marko Sjöblom, Pekka Soini, Jukka Toivakka ja Sinuhe Wallinheimo.

Jääkiekon johtopaikka kiinnostaa selvästi korkean profiilin hakijoita.

Erityisesti tehtävä kiinnostaa yritysmaailmassa menestyneitä miehiä. Hakijoiden samankaltaisuus voikin olla ongelma.

Heikki Hiltunen
Heikki Hiltunen

Liittovaltuuston puheenjohtajan Heikki Louhivaaran vetämä esiraati joutuu muun muassa pohtimaan, kuuluuko nelikko Hiltunen–Nummela–Soini–Toivakka loppusuoralle valittavan 3–5 ehdokkaan joukkoon kokonaisuudessaan.

Heikki Hiltunen on johtanut Vaasan Sportin Liigaan ja puhuu seuratyön tärkeydestä niin kuin kaikki muutkin ehdokkaat. Siviilissä hän on toiminut varatoimitusjohtajana vaasalaisessa pörssiyhtiössä Vaconissa, joka yhdistyi viime vuonna Danfossiin.

Harri Nummela on OP-ryhmän varallisuudenhoidon liiketoimintajohtaja ja tamperelaisten ex-kiekkoilijoiden Janne Ojasen ja Teppo Nummisen pelikaveri Tapparan junioreista.

Harri Nummela
Harri Nummela

Pekka Soini on Helsingin Sanomiakin kustantavan Sanoma Media Finlandin entinen toimitusjohtaja, ja Jukka Toivakka toimii kiinteistösijoitukseen keskittyneen perheyhtiön hallituksen puheenjohtajana. Hänen vaimonsa on kokoomusministeri Lenita Toivakka.

Dynaamisin bisnesmiehistä lienee Marko Sjöblom, joka halusi ostaa Tampereen Ilveksen liigajoukkueen. Taloudellisesti ja poliittisesti riippumattomaksi itseään kuvaileva Sjöblom asuu Monacossa ja on menestynyt kansainvälisissä ympyröissä.

Marko Sjöblom
Marko Sjöblom

Jääkiekkoliiton liittovaltuusto valitsee uuden puheenjohtajan 2,5 vuotta kestävälle toimikaudelle 28. marraskuuta.

Helpoin valinta valtuutetuille olisi Toivakka. Hän on liiton hallituksen jäsen, Liigaan nousevan Mikkelin Jukurien puheenjohtaja ja kaikille tuttu. Toivakan tavoin myös Sportin Hiltunen tiedetään kiekkopiireissä.

Kansainvälistä osaamistaan painottava Hiltunen olisi erään arvion mukaan Kummolan suosikki, toisien arvioiden mukaan Kummola kannattaisi Toivakkaa tai Sinuhe Wallinheimoa.

Entinen jääkiekkomaalivahti ja nykyinen kokoomuksen kansanedustaja Wallinheimo profiloitui Kummolan tukijaksi vuosi sitten liiton edellisessä vaalissa.

Pekka Soini
Pekka Soini

Wallinheimoa ja Kummolaa yhdistää myös kokoomus. Puoluelinkki voi tosin toimia monen muunkin ehdokkaan kohdalla.

Eniten joukosta poikkeaa 70-luvun tähtipelaaja ja Porin Ässien seuraikoni Veli-Pekka Ketola. Ketola on käytännön kiekkomies, ja hänen vaalipäällikkönään toimii maajoukkuekaveri Juhani Tamminen. Jo ikänsä vuoksi Ketola, 67, on kuitenkin ulkona kisasta.

Hakijoita voi olla muitakin, sillä liitto on taannut tässä vaiheessa halukkaille anonymiteetin. Jopa hakijoiden määrä on salaisuus.

Mukaan on kosiskeltu ainakin Nordean varatoimitusjohtajaa Ari Kaperia, joka oli kaatamassa Neuvostoliittoa alle 18-vuotiaiden EM-finaalissa Jari Kurrin kanssa vuonna 1978.

Kaperi kertoi kuitenkin HS:lle, ettei ole mukana vaalissa eikä kenenkään taustajoukoissa.

Jukka Toivakka
Jukka Toivakka

Vaikka esiraati tekee huolellista työtä, voi vaalipäivänä tapahtua yllätyksiä. Yhdistyslain mukaan kuka tahansa valtuuston jäsen voi ehdottaa ketä tahansa puheenjohtajaksi.

Kovan luokan mustan hevosen ilmaantuminen ei tunnu kuitenkaan todennäköiseltä. Jo nyt tarjolla on kovia nimiä. Lisäksi yllätysehdokkaan mahdollisuudet menestyä ovat rajalliset, ellei hän ole Saku Koivun kaltainen laji-ikoni.

Vaaliprosessia vetävä Heikki Louhivaara sanoo luottavansa valtuutettujen vastuullisuuteen. Jääkiekkoliitto kaipaa nimittäin viime syksyn kohuvaalin jälkeen läpinäkyvyyttä ja kasvojen pesua.

SinuheWallinheimo
Sinuhe
Wallinheimo

Kalervo Kummolan nihkeä suhtautuminen vastaehdokas Mika Anttoseen paljasti kiusallisella tavalla liiton eläneen pitkään menneessä maailmassa. Nyt kukaan tuskin kaipaa vastaavaa show'ta.

Jo yllätysehdokkaan ilmaantuminen vaaliin olisi yllätys. Se olisi jääkiekkoyhteisön ja julkisesti paikkaa tavoittelevien ehdokkaiden aliarviointia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!