Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Celtic jyräsi – Nesbitt iski hattutempun

Klubi aloitti nuorten Mestarien liigan murskatappiolla

Urheilu
 
Jukka Gröndahl HS
Celticin Aidan Nesbitt ja Aidan McIlduff estivät HJK:n Lassi Lappalaisen etenemisen.
Celticin Aidan Nesbitt ja Aidan McIlduff estivät HJK:n Lassi Lappalaisen etenemisen. Kuva: Jukka Gröndahl HS
HJK 0 Celtic 5

 

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. HJK:n nuoret aloittivat seuran historian ensimmäisen nuorten Mestarien liigan kilpailun heikosti. Siitä tuli skotlantilainen oppitunti.

Sonera-stadionin kentällä oli kaksi täysin eritasoista ja -tyyppistä joukkuetta. HJK pyrki pelaamaan nättiä pallonhallintapeliä ja hitaita hyökkäyksiä. Celtic pelasi suoraviivaisempaa peliä, ja pelaajat näyttivät tietävän, mitä piti tehdä kussakin tilanteessa. HJK:n nuorten joukkueesta ei voinut sanoa samaa.

Celticin syötöt olivat kovempia, peli nopeampaa ja aggressiivisempaa. HJK alle 19-vuotiaiden joukkue oli kaikilla alueilla jäljessä.

Celtic pyrki ensimmäisen puolen tunnin aikana etenemään lähinnä laidoilta ja haki keskityksiä rangaistusalueelle. 32. minuutilla Regan Hendry laukoi HJK:n purkupallon maaliin ja vei vieraat 1–0-johtoon.

Kaksi minuuttia myöhemmin HJK-maalivahti Tomi Mikkelsson antoi suoraan keskelle pitkän avauksen, jonka Celtic vei ja käänsi hyökkäyksen heti kohti Klubin maalia.

HJK reagoi myöhässä, ja Aidan Nesbitt laukoi Celticille jo toisen maalin. Kaksi minuuttia myöhemmin HJK-toppari Leo Väisänen menetti pallon Calvin Millerille, joka juoksi Mikkelssonia kohti ja sijoitti pallon maaliin. Viidessä minuutissa Celtic oli tehnyt kolme maalia.

HJK:n pelissä oli samoja ideoita ja samoja käytännön ongelmia kuin edustusjoukkueenkin peleissä: peli oli liian hidasta, puolustus reagoi liian hitaasti ja hyökkäyksestä puuttui pelirohkeutta.

"Emme olleet tarpeeksi aggressiivisia, emme juosseet linjan taakse, ja pallo palautui aina puolustukselle", HJK:n nuorten päävalmentaja Toni Koskela sanoi.

53. minuutilla Nesbitt laukoi toisen maalinsa ottelussa ja viimeisteli reilut kymmenen minuuttia myöhemmin hattutemppunsa tekemällä 5–0-maalin.

HJK:n pelaajista erottui liigassa kouliintunut Lucas Lingman, 17, joka pystyi pitämään palloa ja harhauttamaan Celtic-pelaajia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!