Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheiluliitto jätti Sanni Utriaisen valmennusryhmästä

Valmentaja-isä tilitti suurta pettymystään Facebookissa

Urheilu
 
Sanni Utriainen
Sanni Utriainen

Keihäänheittäjä Sanni Utriaisen jääminen ulos Urheiluliiton Team Finland -valmennusryhmästä on suututtanut hänen valmentaja-isänsä Esa Utriaisen.

Team Finlandiin valitaan ne yleisurheilijat, joilla katsotaan olevan realistisimmat mahdollisuudet pärjätä arvokisoissa. SUL:n mukaan ryhmään valittiin urheilijat, jotka ovat riisutussa maailmantilastossa (kolme urheilijaa maata kohden) 30:n parhaan joukossa kenttälajeissa ja 35:n parhaan joukossa juoksulajeissa.

Utriainen ei mahtunut kuudentoista kärkinimen ryhmään, vaikka hän oli viime kesän ennätystuloksellaan 63,03 maailmantilaston 21:s.

"Sanni tuli loukkaantumisvuoden jälkeen entistä ehompana kauteen 2015, heitti kolme kertaa yli 60 metriä ja rikkoi jopa ensi vuoden Rion olympiarajan, mutta Urheiluliitto ei näistä tuloksista piittaa", Esa Utriainen tilitti Facebook-sivullaan.

"Valmentaja ja isänä olen erittäin pettynyt tehtyyn päätökseen", hän jatkoi.

Sanni Utriainen valittiin niin kutsuttuun EM-ryhmään, jossa urheilijoiden saamat tuet ovat pienempiä kuin Team Finlandissa. Utriainen on käynyt töissä urheilemisen ohessa. Hän kertoi kesällä Urheilusanomille harkinneensa jopa lopettamista.

"Nyt toivon vain (täältä kaukaa Koreasta asti tällä kertaa), että Sanni osaa käsitellä tämän asian ilman suurempia loukkaantumisia, ottaa päätöksen haasteena ja löytää muutaman hyvän tukijan, jotka Urheiluliitosta huolimatta uskovat hänen urheilemiseensa", Esa Utriainen kirjoitti.

"Valmennusjohtaja Jorma Kemppainen on katsonut, ettei Sanni ole Team Finland -tasoa, vaikka parhaalla tuloksellaan täyttää tilastokriteerit", SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä kommentoi HS:lle.

"Päätöksen takana on helppo seisoa. Kemppainen kävi listat hyvin tarkasti läpi ennen kuin jäi pitkälle sairauslomalle. Hänellä on valtuudet tehdä päätökset."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!