Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Remes itsevarmana mestaruustaistossa

Pilkkopimeässä ajaminen ei miellyttänyt suomalaista

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Vesa Koivunen
Eero Remes olisi halunnut lisävaloa kypärään.
Eero Remes olisi halunnut lisävaloa kypärään. Kuva: Vesa Koivunen

Enduron MM-sarjaa kymmenellä pisteellä johtava Eero Remes oli itsevarma ennen sarjan viimeistä kilpailupäivää, mutta uhkakuvia oli olemassa.

Eero Remes kiroilee vaihtaessaan vaatteita TM-tallin kuorma-auton peräosassa. Perjantain supertesti Ranskan Requistassa ajettiin pilkkopimeässä, eikä tulos miellyttänyt suomalaista. Remes oli neljäs jääden pahimmalle kilpakumppanilleen Ranskan Christophe Nambotinille 1,45 sekuntia.

Artikkeliin liittyvät

"Päivällä tuo pätkä olisi ollut todella kiva ajaa, mutta säkkipimeässä siinä ei ollut mitään järkeä. Yritin laittaa lisävalon kypärään, mutta järjestäjä totesi vain, ettei kypärässä saa olla mitään ylimääräistä. Ei videokameraa, eikä myöskään valoa", Remes tuhisi tuohtuneena.

Supertesti taisi jäädä ranskalaisittain ainoaksi ilon aiheeksi, sillä lauantaina Nambotin jäi Remeksen jalkoihin. Suomalaisen vauhti oli kilpailijoille yksinkertaisesti liikaa, sillä eroa kertyi parhaimmillaan lähes 20 sekuntia erikoiskoetta kohden.

Ranskalaiset kuljettajat saavat hiukan omaa apua, ja reitti on tehty sellaisiin paikkoihin, joissa on ajettu paljon ennenkin. Joskus muutaman erikoiskokeen ajat ovat vain kadonneet. Viime vuosina joukkoon on kuitenkin mahtunut räikeämpiäkin tapauksia.

"Yhden kerran kävi niin, että lauantain ja sunnuntain välisenä yönä hävisivät parin kuljettajan pyörät. Se johti siihen, että sunnuntain kilpailusta ei jaettu pisteitä. Pyöränsä kadottanut ranskalainen oli MM-pisteissä tiukassa tilanteessa toisena ja varmisti hopean, kun sunnuntai jäi väliin", Remes toteaa.

Tapaus ei johtanut minkäänlaiseen tutkintaan. Enduron oikeudet omistava ranskalainen ABC Communication antoi asian olla.

"Kyllähän se vähän oudolta tuntuu, etteivät järjestäjät kiinnittäneet siihen mitään huomiota. Eihän sitä millään voinut faktaksi todistaa, mutta hiukan ihmeelliseltähän se haiskahti", Remes sanoo.

Vuonna 2013 viimeisessä osakilpailussa satoi vettä, ja kisa päätettiin ajaa lyhennettynä. Normaalisti enduro-, extreme- ja motocrosstestit ajetaan päivän aikana kolmeen kertaan, mutta järjestäjät päättivät jättää sekä extreme- että endurotestin pois eli kilpailua helpotettiin reilusti.

"Ymmärtäähän huonon kelin, mutta tämän lisäksi ranskalaisille oli ihan oma reitti. Me muut teimme sellaisen muutaman sekunnin kiepin kivikossa, mutta ranskalaisten tullessa paikalle tämä meidän edessä seissyt järjestysmies siirtyi ja päästi heidät ajamaan suoraan. Kyllä siitä ainakin sen viisi sekuntia sai etua – ellei enemmänkin", vajaalla sekunnilla tuon päivän hävinnyt Remes muistelee.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen, ja Remes määrää tahdin.

Lauantaina lensi kirosanojen sijasta Remes, joka takoi jopa yleiskilpailun pohja-aikoja. Päivän lopussa ranskalaiset fanit olivat miehittäneet vaativan ylämäen. Vitsit lensivät, ja ihmiset nauroivat. He uskoivat omiinsa.

Ensimmäisenä paikalle tuli Eero Remes, joka selvitti rinteen ongelmitta. Yleisö oli hiiren hiljaa, kunnes paikalle tuli Nambotin. Meteli nousi korvia huumaavaksi heidän suosikkipoikansa suunnatessa nousuun. Yhtäkkiä koko metsä hiljeni. Nambotin oli korvallaan rinteessä, ja fanit tarrautuivat hänen pyöräänsä. Nambotin tarvitsi apua, mutta Remes ei.

Ehkä tämä enteilee suomalaisittain hyvää viimeistä kisapäivää ajatellen.

Vesa Koivunen
Requista

Eero Remes
Eero Remes
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!