Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmanmestaruuteen tyylillä ajanut Eero Remes juhlii hillitysti: "Hyvä pihvi riittää"

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Vesa Koivunen
Eero Remes juhli hillitysti ensimmäistä enduron maailmanmestaruuttaan.
Eero Remes juhli hillitysti ensimmäistä enduron maailmanmestaruuttaan. Kuva: Vesa Koivunen

"Jumankauta olet sinä kova jätkä! Oikealle miehelle meni mestaruus", E3-luokassa pronssia voittanut Matti Seistola huudahtaa ja halaa Eero Remestä.

Remes ei turhia jännitellyt, vaan voitti Ranskan Requistassa ajetun E1-luokan viimeisen kisaviikonlopun molemmat päivät. Ranskalaiset yrittivät päästä kaikin keinoin Remeksen ihon alle, mutta lopulta isäntämaan Christophe Nambotin joutui toteamaan Remeksen, 30, paremmakseen.

"Ajaminen oli todella helppoa, en jännittänyt yhtään. Toki itseluottamus kasvoi entisestään, kun näin Nambotin olevan vaikeuksissa siirtymien ylämäissä", Remes naurahtaa.

Nöyryys säilyi kuitenkin loppuun saakka.

"Ei siinä ilkkumaan kannattanut alkaa. Hyvä mieli tuli kuitenkin. Se sai luvan riittää."

Suomalaisen kausi on ollut kokonaisuudessaan huippuluokkaa. Ensimmäinen osakilpailu oli ainoa, jossa oli vaikeuksia, mutta se on Remekselle tyypillistä. Hän jännittää kauden avausta, mutta sen jälkeen turha stressaaminen jätetään toisille. Huoleton tekeminen tuotti tiukkaa tulosta. Remes voitti kauden 14 osakilpailusta yhdeksän. Huonoin tulos oli ensimmäisen osakilpailun neljäs sija.

"Eero on ajanut hyvän ja tasaisen kauden. Nyt viimein kaikki palikat loksahtivat kohdalleen. Kyllä tätä mestaruutta on kauan haettu", silminnähden liikuttunut Eeron isä Timo Remes sanoo.

Eero Remes käyttäytyi koko viikonlopun kuin viilipytty. Hän ei ollut hermostunut radalla, eikä myöskään sen ulkopuolella. Samaa ei voi sanoa vanhemmista.

"Kyllähän tämä jännää oli, mutta yllättävän hyvin siitä selvittiin. En tiedä, olisivatko yöunet menneet, ilman tuota tyttären lasta, joka huusi koko yön. Ei siinä tarvinnut turhaa Eeron tekemisiä murehtia", Tuula Remes naurahtaa.

Maailmanmestaruus oli ensimmäinen myös TM-tallille, mutta mitään sen suurempia juhlia ei ole luvassa. Perhepiirissä siirrytään lähemmäksi lentokenttää, ja mennään kunnolla syömään.

"Hyvä pihvi riittää nyt oikein hyvin. Ei tässä mitään sen suurempia tarvitse. Ehkä sitä voisi sitten baarissa pyörähtää ensi viikolla, mutta en ole vielä sen enempää ehtinyt miettiä. Eiköhän tämä mestaruuskin kolahda paremmin tuossa parin päivän päästä", hiukan hämmentyneen oloinen Remes toteaa.

Kuluva kausi tuo Remekselle myös taloudellista hyötyä, sillä sekä osakilpailuvoitoista että maailmanmestaruudesta maksetaan bonuksia. Remeksen manageri vitsaili, että hyvä jos lippahattuja saa, mutta yleisesti bonukset ovat tuntuvia.

"En ole tuollaisiakaan miettinyt. En ole kova poika tuhlaamaan rahaa, joten järkevän harkinnan mukaan edetään. Ei tässä mitään mökkiä ole lapista katseltu", Remes naurahtaa.

Tuhlari tai ei, suosittu Remes on ainakin. Nimmareita pyydetään, ja yrittipä yksi italialaismies poskisuudelmankin antaa. Remes otti kuitenkin hyvin nopeat taka-askeleet.

"Jossakin se rajaa menee. Miesten kanssa ei pussailla", mestari toteaa.

Remeksen ura on nyt nousussa, mutta samaan aikaan toisen suomalaisen huippukuljettajan Matti Seistolan ura on lopussa. Seistola ajoi viimeisenä päivänä luokkansa toiseksi ja aikoo lopettaa pitkän uransa MM-pronssiin.

"Kyllä se on nyt tässä. 25 vuotta takana ja paljon hyviä tuloksia. Nyt on aika laittaa piste urheilu-uralle ja keskittyä perheeseen ja opiskeluun. Mestaruutta lähdettiin hakemaan, mutta pronssia saatiin. Mitään ei kuitenkaan ole jäänyt hampaankoloon, joten nyt on hyvä aika miettiä loppuelämää", Seistola sanoo.

Vesa Koivunen
Requista

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!