Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerienergiat kuluivat jäähypenkillä

Hyväkään esitys kotikaukalossa ei riittänyt kovaa KHL-joukkuetta TsSKA:ta vastaan

Urheilu
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Jokerien Pekka Jormakka kamppaili kiekosta TsSKA:n tähtipelaajan Aleksandr Radulovin kanssa.
Jokerien Pekka Jormakka kamppaili kiekosta TsSKA:n tähtipelaajan Aleksandr Radulovin kanssa. Kuva: Roni Rekomaa Lehtikuva
Jokerit 1 TsSKA 3

 

Jokerit ja TsSKA pelasivat sunnuntaina vauhdikkaan ja tasaisen KHL-ottelun, joka ratkesi lopulta moskovalaisille maalein 3–1 paremman maalineduspelin ja jokerijäähyjen turvin. Lähes puolet toisesta erästä alivoimaa pelannut Jokerit jaksoi TsSKA:n vauhdissa kaksi erää, mutta kolmannessa väsymys alkoi painaa.

"Olen ylpeä joukkueeni ilmeestä. Pelillisesti meillä on tietysti parannettavaa, mutta TsSKA on hyvä joukkue. Tänään suorituksemme ei riittänyt", Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi ottelun jälkeen.

TsSKA iski kahdesti erien alkuhetkillä. Ottelun avausosuma nähtiin jo parin minuutin pelin jälkeen, kun Jevgeni Korotkov sai olla mailansa kanssa vapaasti jokerimaalin edustalla. Sen jälkeen Jokerit terävöitti peliään ja sai erässä hyvin painetta TsSKA-maalille, vaikka hyökkäykset ajautuivatkin välillä kulmiin. Kumpikaan joukkue ei peruutellut.

Toisessa erässä Jokerit otti liikaa jäähyjä. Yksikään niistä ei ollut pakon edessä otettu, vaan Jokerit pelasi huolimattomasti ja joutui rikkomaan. Alivoima toimi hyvin, mutta sen pelaaminen on silti kuluttavaa erityisesti TsSKA:n kaltaista KHL-tason huippujoukkuetta vastaan.

Hyvää alivoimapelaamista esitteli muun muassa Peter Regin, joka teki oivan esityön Jokereiden illan ainoaan maaliin. Toisen erän lopulla nähdyn maalin iski Petteri Wirtanen, ja maali oli hyökkääjän kauden ensimmäinen.

"Alivoimamme on ollut hyvällä tasolla. Oli kiva onnistua, mutta olisin tietysti toivonut, että olisimme saaneet käännettyä ottelun voitoksi", Wirtanen manaili.

Yksi nukahdus maksoi Jokereille paljon. Päätöserän alussa kotijoukkue oli jälleen hetken huolimaton maalin edessä. TsSKA:n Geoff Plattin maila jäi vapaaksi ja laukaus yllätti maalivahti Riku Heleniuksen. Tämän jälkeen väsyneen Jokereiden oli vaikea saada rakenneltuja hyökkäyksiä aikaan, sillä TsSKA antoi kovaa painetta eikä peruutellut.

"Tuli henkinen kolaus, kun saimme tapettua ne kaikki jäähyt, ja sitten vastustaja iski. Sen jälkeen kesti hetken saada kirivaihde päälle", Wirtanen myönsi.

Päätöserässä väsynyt Jokerit sai kokea KHL:n kärkijoukkueen tiiviin pelaamisen eikä enää keksinyt keinoja päästä maalin eteen. Tasaisessa ottelussa erot olivat pieniä, mutta Jokereista ei lopulta ollut nousemaan rinnalle. Loppulukemat tyhjiin viimeisteli Simon Hjalmarsson.

"Pelasimme hyvän pelin, mutta pienet asiat ratkaisivat maalin edessä. Ei meidän tarvitse panna päätä pensaaseen", Wirtanen summasi.

Jokerit pelasi lyhyen jakson sisään niin kotona kuin vieraissakin kovia TsSKA:ta ja SKA:ta vastaan. Venäjällä pelatuissa otteluissa helsinkiläiset olivat heikkoja, mutta kotona molemmat ottelut olivat tasaisia.

"Yksi voitto neljästä ei tyydytä. Tiedämme olevamme sarjan kärkijoukkueita. Nyt on osattava kääntää tiukat ottelut", Wirtanen kuvaili.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?