Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotti puolustuksen lukkona

Bisons ei antanut Seagullsille mahdollisuuksia kauden avauksessa

Urheilu
 
Jukka Gröndahl HS
Seagullsin Martin Zeno korinteossa.
Seagullsin Martin Zeno korinteossa. Kuva: Jukka Gröndahl HS
Seagulls 70 Bisons 82

 

Helsinkiläinen Seagulls aloitti historiansa toisen Korisliigakauden kotitappiolla. Se ei ole ihme, sillä Helsingin jäähallissa vieraillut Bisons ei jättänyt mitään sattuman varaan.

Tiiviisti puolustanut ja monipuolisesti hyökännyt loimaalaissikermä karkasi kolmannen neljänneksen alussa. Seagulls rimpuili neljännellä jaksolla, mutta sen kiri ei riittänyt.

"Pelasimme hyvän ekan matsin. Pelimme oli ajoittain yllättävänkin hyvää, mutta paljon on vielä tehtävää", Bisonsin alakerran lukkoihin kuuluva Tukka Kotti sanoi.

Bisonsin leirissä on keskitytty ja keskitytään jatkossakin oman korin varjeluun.

"Joukkuepuolustus oli ja sen pitää olla jatkossakin avainasiamme", Kotti korosti.

Seagulls yllätti 20 pisteellä viime syksynä Bisonsin vastaavassa jäähallitapahtumassa. Se oli monen loimaalaispelaajan mielessä ennen eilistä koitosta.

"Emme halunneet, että se toistuu", Kotti kertoi.

Siitä ei ollut pelkoa. Vieraat hallitsivat kamppailua lähes koko ajan.

Seagulls johti ottelua kerran kahdella pisteellä. Bisonsin suurin karkumatka oli 21 pinnaa.

"Olimme kuskin paikalla noin kahdeksan minuuttia. Loppuajan (32 minuuttia) olimme koko ajan perässä", Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas sanoi ja korosti, että ehdottomasti parempi joukkue voitti.

"Meidän pelimme on vaiheessa, eikä se tule vielä selkäytimestä. Bisons on hurja nippu, kun se saa kaikki pelaajansa terveeksi", Larkas jatkoi.

Seagullsin pelinrakentelusta vastasi Antto Nikkarinen. 24-vuotias pelinjohtaja kantoi viime kaudella Bisonsin peliasua.

"Olihan tähän peliin lähdössä ekstrapotkua. Oli kova halu voittaa juuri tämä peli, mutta Bisons oli parempi", Nikkarinen totesi.

Hän uskoo kuitenkin Seagullsin valoisaan tulevaisuuteen.

"Minulla on sellainen kutina, että meidän rajamme on korkealla. Kun saamme joukkuepelin klikkaamaan, niin siitä se lähtee."

Runkosarjassa on jäljellä 35 kierrosta.

Bisonsia vastaan Lokkien yhteispeli oli hakusessa. Koko kotijoukkue antoi vaivaiset kuusi koriin johtanutta syöttöä. Luku on hävettävän pieni. Bisonsilla oli samassa sarakkeessa lukema 11, mikä sekään ei huimaa.

Kentän korkeimman pistemäärän kokosi Bisonsin Jacob Burtschi. 31-vuotias laituri upotti neljä kolmosta kuudesta ja heitti kaikkiaan 21 pinnaa.

"Juoksimme hyvin. Meillä oli mahdollisuus tappaa peli, mutta emme tehneet sitä. Seagulls taisteli hyvin eikä antautunut", yhdysvaltalainen totesi.

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson oli tyytyväinen joukkueeseensa ja voittoon.

"Tämä oli avauspeli. Olimme neljännellä jaksolla hetken pehmeitä, ja Seagulls oli päästä mukaan peliin. Ryhmäni on uudistunut. Sen hitsautuminen vie aikaa", Gibson totesi.

Yksi tulokkaista oli Ilari Seppälä, joka siirtyi Varsinais-Suomeen Kouvolasta. 22-vuotias takamies voi olla kauden suuryllättäjä hyvässä ja menestyvässä ryhmässä. Lokkeja vastaan hän teki 15 pistettä.

Nanayaw Avuah Addae palasi kuuden vuoden paussin jälkeen Korisliigaan. "Nanski" pelasi kolme ja puoliminuuttia, antoi huiliaikaa Nikkariselle ja upotti kolmosen.

Antto Nikkarinen pyöritti Lokkien peliä.
Antto Nikkarinen pyöritti Lokkien peliä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?