Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Latvala kontrolloidulla ajolla Korsikan rallin voittoon

Nuori haastaja nujertui lopulta 43,1 sekunnilla

Urheilu
 
Miika Wuorela
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala

Jari-Matti Latvala pystyi vasta toisena suomalaisena ykköstilaan kimuranteista teistä tunnetussa Korsikan MM-rallissa.

Edellisestä suomalaisvoitosta oli kulunut jo 31 pitkää vuotta, ja ralli näytti olevan täysin ranskalaisten kuljettajien hallussa. Volkswagenilla ajava Latvala ei kuitenkaan tilastojen ja todennäköisyyksien suuntaan kumarrellut vaan antoi epäilijöille sapiskaa ja voitti jo toistamiseen Ranskan MM-rallin.

Nyt tosin Korsikalla, minne ralli palasi mantereelta kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

"Mahtavaa voittaa Korsikalla. Viime vuonna kun voitin Ranskassa mantereella, niin nyt oli hienoa osoittaa, ettei se ollut vain kertaonnistuminen."

Latvala sai haasteen yllättävältä suunnalta. Fordilla ajava 26-vuotias walesilaiskuljettaja Elfyn Evans pani Latvalan ahtaalle kahtena ensimmäisenä kisapäivänä. Sunnuntaihin kaksikko lähti tilanteessa, jossa Latvala oli vain kaksi sekuntia Evansia edellä.

Kolmen erikoiskokeen lenkillä Latvala pani kuitenkin kaiken osaamisensa peliin ja onnistui hivuttautumaan kauemmaksi nuoresta haastajastaan.

"Jo EK5 oli lauantaina käännekohta, sillä sen erikoiskokeen jälkeen homma lähti kääntymään. Minun piti kuitenkin pistää parastani, sillä Elfyn ajoi todella hienosti."

Voitollaan Latvala tarttui myös tiukemmin kiinni MM-hopeasta.

Sen lisäksi miehellä on vielä mukava lisämotivaatio kahteen jäljellä olevaan osakilpailuun, sillä Latvala lupasi voittaa kaikki kauden kolme jäljellä olevaa rallia. "Jos niin sanoin, niin sittenhän tässä täytyy yrittää sitä tosissaan. Yksi voitto ajettu, kaksi edessä. Ei ole helppoa", Latvala myhäili.

Miika Wuorela
Ajaccio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?